Dumáte nad tím, jak do svého domova přinést i mezi svátky trochu víc přírody? I díky Lipce to půjde snadno. Nadělte svým blízkým jedinečné dárky – publikace z Edičního centra Lipky či poukazy na naše akce.
Pro zvídavé předškoláky i mladší školáky jsme připravili omalovánky se samolepkami Pomocníci v zahradě. Mladí výtvarníci se v nich dozvědí, kde žije červenka, chrostík, ježek, stínka či babočka
a také jakým způsobem nám na zahradě tato zvířátka pomáhají. Podrobné a hravé prozkoumání života zvířat nabízí nápadité pětivrstvé puzzle o vývoji rosničky, mravence, vážky a včely.
Chcete vyrazit s dětmi poznávat přírodu? Pak se vám budou hodit určovací klíče a atlasy do kapsy. Naučíte se s nimi rozeznávat například stromy a keře v našich lesích, parcích a zahradách, motýly
a housenky v přírodní zahradě nebo naše ptačí sousedy, jak napovídají stejnojmenné názvy našich knih.
Stolní a karetní hry jsou ideálním dárkem pro celou rodinu. Když tato zábava slouží i k důkladnějšímu porozumění přírodě, máte vyhráno dvakrát! Vašimi pravidelnými společníky pro dlouhé zimní večery se tak mohou stát Půdní kvarteto aneb Kdo, co a jak vytváří půdu nebo Žeru tě! O potravních vztazích v přírodě. Didaktická hra Opuštěná pole aneb Přirozenou cestou k lesu všem připomene význam rozmanitosti druhů v přírodě, zvláště u bohaté sváteční tabule.
Dospělým čtenářům se zájmem o životní prostředí nabízíme mimo jiné knihy Jak léčí zahrada, Od Noemovy archy k Titaniku a zase zpátky nebo Psychologie vztahu k přírodě a životnímu prostředí.
Celou pestrou nabídku Edičního centra najdete na stránce www.lipka.cz/e-shop.
Raději obdarováváte zážitky? Vyberte z našich kurzů na stránce www.lipka.cz/kalendar-akci a napište si o dárkový poukaz.
Pohodové Vánoce blízké přírodě vám přeje Lipka.