Jako jedna z navrhovatelů bych ráda poděkovala všem hlasujícím.
V uplynulém roce 2018 proběhl druhý ročník projektu Dáme na vás - participativní rozpočet města Brna.
V "Dáme na vás" občané opět rozhodovali pomocí hlasování, jaké projekty budou realizovány. Pro letošní ročník město Brno vyčlenilo částku 30 mil. korun, přičemž jeden projekt může stát max. 3 mil. korun.
Celkem připravili řečkovičtí navrhovatelé 5 projektů, které by mohly být provedeny.
Tyto projekty získaly dohromady 4179 hlasů! Bohužel žádný z projektů nedostal tolik hlasů, aby se zařadil mezi 11 realizovatelných.
Všem hlasujícím tímto děkuji za podporu a věřím, že se nám podaří v letošním ročníku při novém hlasování získat dostatečnou podporu a návrhy tak bude možné zrealizovat!

Pro jaké projekty a s jakými výsledky jste hlasovali:

Revitalizace parku na Novém náměstí:
Cílem tohoto projektu byla obnova zašlé krásy jednoho z řečkovických parků na Novém naměstí, výměna laviček, odpadkových košů, oprava chodníků, osvětlení, zvětšení travnatých ploch a důkladná péče o stávající zeleň, případně výsadba nových stromů. Zdejší dětské hřiště prošlo nedávno velkou rekonstrukcí a stále je pravidelně udržováno, zbytek ploch je ovšem na hranici své životnosti. Záměrem bylo zaměřit se právě na tyto nedostatky.

Proluka Škrétova - Terezy Novákové :
Záměrem bylo vytvoření venkovního centra pro setkávání obyvatel, trávení volného času, pro sportovní využití. A to při zachování stávající kvalitní zeleně. Projekt je možné rozvíjet v závislosti na aktuálních potřebách, vzniknout zde může např. objekt občerstvení apod. Projekt se týká části pozemku zarostlé proluky, který je poblíž MŠ Škrétova.

grilVeřejný gril v Zamilcu:
Zamilovaný hájek je krásná odpočinková lokalita, ve které již dnes existují ohniště. Chybí tu ale zázemí jako sezení, stůl nebo přístřešek. Proto bylo navrženo vybudování veřejného grilu na dřevo či uhlí a lavice se stolem, to všechno pod přístřeškem pro možnost grilování v horším počasí.

Toaleta na konečné v Řečkovicích:
Záměrem bylo vybavit významný řečkovický dopravní uzel veřejnými toaletami. Přesné místo, kde budou toalety na konečné umístěny, by vzejšlo z posouzení v rámci projektových prací a při projednávání se zástupci MČ.

Revitalizace plochy mezi paneláky:
V tomto projektu bylo za cíl odstranění vydlážděného půlkruhu a části asfaltové komunikace u panelového domu Žitná 21 a vysazení travního porostu, doplněné pěšinkou s lavičkami směrem k panelovému domu Novoměstská 5. To vše včetně kultivace stávající zeleně.

Více informací najdete na www.damenavas.cz.
Navrhovatelé projektů: Rudolf Čermák, Eva Matoušková, Tomáš Vaľko, Ondřej Štaud.
Text: Eva Matoušková