Knihy pro děti :

POHÁDKOHRÁTKY – autorka Sandra Grimmová napsala knížku veselých pohádek, doplněných o náměty k povídání a hraní. A na závěr připojila deset rad, jak dětem správně předčítat.
ČERNOBÍLÉ PRÁZDNINY – Honzík se na prázdninách u tetičky proboří do dutiny skryté pod pařezem a objeví tam podivuhodný svět plný zvířecích kamarádů, kteří mu vypravují pohádky a pomáhají mu řešit jeho problémy. Knihu napsala Lucie Šavlíková.
PRO HRST LENTILEK – Lavie Tidhar napsal příběh o městečku, kde jsou zakázány všechny sladkosti, vznikají zde pašerácké gangy a v policii bují korupce. Hrdinkou je dvanáctiletá Nelle, která má detektivní kancelář a pustí se do pátrání po ztraceném medvídkovi zlopověstného gangstera Eddieho Mentolky.
TÁTA ZA VŠECHNY PRACHY – nová kniha Davida Walliamse, autora populární Babičky drsňačky. Tentokrát je hlavní postavou táta – automobilový závodník, který se po ošklivé havárii ocitne bez přátel, bez pomoci a bez peněz.

Knihy pro dospělé :

PODBRDSKÉ ŽENY – autorka Jana Poncarová popisuje osudy tří generací žen, žijících od první světové války do současnosti na venkovském statku.
NAVRÁTILKA – třináctiletá dívenka je ze svého bezstarostného života vytržena sdělením, že žije v pěstounské rodině a že se má vrátit do své biologické rodiny. Autorka Donatella di Pietrantonio zaujímá postoj pozorovatele, v knize přibližuje italský venkov 70. let.
ČTVERO ROČNÍCH DOB V ŘÍMĚ – autorem této knihy je Anthony Doerr, autor oceněný Pulitzerovou cenou za román Jsou světla, která nevidíme. Tentokrát popisuje svůj pobyt v Římě, kde nejen navštěvuje známé památky, ale učí se také italsky, čte slavné italské klasiky a uvažuje o historii, tradici a plynoucím čase.
STRÁŽCI SVĚTLA – fotografka přírodních scenerií se rozhodne strávit rok na nehostinných ostrovech, kde se dá pobývat jen na zvláštní povolení, vydaných za účelem vědeckých bádání. Když jeden z vědců zemře, vyvolá to řadu otázek, ale z ostrova není kam utéct… Autorka Abby Geniová s touto knihou zvítězila v soutěži debutů pořádaném knihkupectvím Barnes a Noble a získala cenu Chicago Reviewof Books.

Příjemné počtení vám přeje
Jana Paculová, vedoucí pobočky KJM v Řečkovicích