15 ZŠ Novom. foto 1Lyžařský výcvikový kurz v Karlově pod Pradědem

Lyžařský výcvikový kurz v Karlově pod Pradědem proběhl od 26. 1. - 31. 1. Kurzu se zúčastnili žáci 4. až 9. tříd ZŠ Novoměstská. Účastníci kurzu si měli možnost vyzkoušet jak lyžování, tak i snowboarding. Všichni včetně začátečníků zdárně absolvovali celý kurz. Bohatý program nechyběl ani po návratu ze sjezdovky, kdy se žáci mohli zabavit různými typy her a diskotékou. Těšíme se na příští rok.
Sabina Kocourková, vedoucí kurzu

Lyžařský výcvikový kurz pro žáky 1. stupně ve Ski centru Kohútka

Poprvé naše škola zorganizovala lyžařský výcvikový kurz pouze pro žáky 1. stupně. V pondělí 4. 3. jsme s 20 žáky 2-4. tříd odcestovali na týden do areálu Ski centra Kohútka ,který se nachází v samém srdci Valašska na horském hřebeni Javorníků. Ubytovaní jsme byli ve srubových chatách přímo na sjezdovce, výborná strava nám byla podávána v hotelové restauraci horského hotelu Kohútka. Hlavním cílem pedagogického dozoru bylo naučit naše mladé sportovce lyžovat nebo zdokonalit jejich techniku. Žáci si za svoje snažení při výuce zaslouží velkou pochvalu! I když v kurzu bylo šest úplných začátečníků, na konci výcvikového týdne byli všichni žáci schopni zdárně absolvovat lyžování na všech sjezdovkách, s využitím vleků i čtyřsedačky. Naši nejmladší lyžaři si na závěr kurzu užili závodění ve slalomu na čas.

15 ZŠ Novom. foto 2Do programu kurzu byla zařazena i preventivní činnost v rámci besedy s členem horské služby na téma první pomoc, chování na horách a bezpečný pohyb na sjezdových tratích. Přednáška byla obohacena i o ukázku nejnovější výzbroje a výstroje lyžaře. Večery byly naplněny společnými aktivitami a hrami rozvíjejícími pozornost, paměť a týmovou práci. Do Brna jsme se vrátili s dobrým pocitem, protože stanovený program kurzu byl splněn. Podstatné a pozitivní je to, že jsme předali rodičům v pátek s velkou pochvalou zdravé a spokojené děti.
Dagmar Černá, vedoucí kurzu