Vážení spoluobčané,

dovolte mi, abych vás v tomto čísle zpravodaje seznámil s připravovaným pokračováním regenerace panelového sídliště a některými dalšími záměry pro tento rok.

Již devátou etapou chceme letos pokračovat ve zlepšování stavu konkrétních míst v rámci poměrně rozsáhlého území panelového sídliště. Přestože dotace v loňském roce přidělena nebyla, podařilo se i za pomoci prostředků ze strany města Brna zrekonstruovat parkoviště před Centrem lékařské péče na Vránově ulici a vybudovat výběh pro psy u parku na Horáckém náměstí.

Jaké jsou tedy letošní plánované akce? Zastupitelstvo na svém prosincovém zasedání schválilo podání žádosti o dotaci z rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj na celkem tři připravené projekty. Jedná se o rekonstrukci stávajícího parkoviště před bytovými domy na Novoměstské 47 – 59 spočívající ve výměně povrchu a vyznačení parkovacích stání. Naopak za těmito bytovými domy, přesněji za čísly 53 a 55, se v současnosti nachází asfaltová plocha, která je navržena k vybourání a zatravnění spolu s instalací nových laviček k posezení. Třetí akcí je potom rekonstrukce stávajícího dětského hřiště ve vnitrobloku mezi bytovými domy na Kunštátské, Novoměstské a Měřičkově ulici. Záměrem je nahradit stávající nevyhovující herní prvky novými. Součástí projektu jsou také terénní a sadové úpravy a rekonstrukce chodníků. Rozhodnutí o přidělení či nepřidělení dotace padne nejpozději v květnu.

 

Možným zdrojem dalších finančních prostředků nad rámec schváleného rozpočtu městské části je i rozpočet města Brna v oblasti školství. Také letos je městským částem umožněno žádat na projekty, které jsou na školách připraveny realizovat. Rada městské části na své lednové schůzi schválila podání žádosti o finanční příspěvek na tři investice a opravy. Na prvním místě se jedná o rekonstrukci elektroinstalací a instalací v pavilonech Základní školy Novoměstská. Připravena je také výměna povrchu hřiště s umělou trávou u této školy. Opravit bychom chtěli i nejpotřebnější podlahy na Základní škole na Horáckém náměstí.

Věřím, že když ne všechny, tak většinu zmíněných oprav a investic se nám letos podaří úspěšně zrealizovat.

Mgr. Bc. Marek Viskot
starosta