22 Florbaloví mistři foto 1Orlové z Brna-Řečkovic poprvé v historii vyhráli Orelskou florbalovou ligu (OFL), a to v kategorii elévů (r. 2008 a mladší). Po loňské skvělé stříbrné medaili kluci ještě zvýšili své sportovní úsilí, během sezóny 2018/2019 trénovali až 3x týdně, měli společný camp, vyhráli základní část orelské ligy, hráli přátelská utkání s Bulldogs Brno a přípravné turnaje s dalšími silnými týmy.
Na finálový turnaj 6. dubna 2019 odjížděli hráči a jejich rodiče společně orelským autobusem z Řečkovic do Letovic.
Po úvodní prohře s Boskovicemi 0:1 (které jsme v sezóně paradoxně 4x porazili), jsme postupně porazili silný Hodonín (4:0), dále oslabený Domanín (17:0), poté několikanásobné mistry z Uherského Brodu (4:1) a na závěr odvážné Valtice (7:1). Při shodném počtu bodů s Hodonínem rozhodl o mistrovském titulu vzájemný zápas pro nás - a mohlo se začít slavit.
Nejlepším brankářem byl vyhlášen náš Kuba Herálecký a nejlepším střelcem ligy náš Jan Vrašťák.
Dalšími hráči mistrovského týmu 2018/2019 jsou: Matěj Chovanec (kapitán), Adam Hadra, David Krejzlík, Jiří Škrob, Tobik Řeha, Václav Dvořák, Jiří Suchý, Erik Roháček, Tomáš Horák, Tomáš Stehlík, Adam Horák, David Václavík, Štěpán Ondráček, Karel Novotný, Václav Dlabáček a Jiří Janata.
Tým má celkem 26 hráčů a úspěšně funguje šestým rokem díky podpoře a přízni rodičů, díky velkorysému přístupu vedení Orla Řečkovice a díky dobrovolným trenérům (RNDr. Jiří Škrob, Ing. Marek Hadra, Ing. Milan Krejzlík, Ing. Petr Řeha, Ing. Martin Bařák, Ing. Martin Chovanec a Ing. Tomáš Herálecký).
Informace najdete také na www.orlak.cz.
OFL má dvanáctiletou tradici, více info najdete http://orel.cz/nofl/.

Za elévský florbalový tým Orel Brno-Řečkovice Jiří Škrob