12 Univerzita foto 1Univerzita třetího věku – místo, kde můžete trávit svůj čas smysluplně

Jste stále aktivní a máte chuť rozšiřovat si své dosavadní znalosti a vědomosti? Pak je pro Vás studium na Univerzitě třetího věku Masarykovy univerzity jasnou volbou. Nabízíme Vám možnost seznámit se s významnými odborníky, kteří Vás rádi zasvětí do tajů nejrůznějších vědních oborů a obohatí Vás o důležité poznatky a nová zjištění.
Kromě toho budete mít příležitost účastnit se několika desítek krátkodobých kurzů, které pro naše posluchače připravujeme v průběhu celého akademického roku. Naší snahou je, aby nabídka kurzů byla co možná nejpestřejší. Proto si na své přijdou jak vyznavači pohybových aktivit, tak i milovníci cizích jazyků, hudby, filmové tvorby, historie, nebeské oblohy, cestování a mnoha dalších oblastí lidského konání či bádání.
Pro ty, kteří se neorientují pouze na jedno téma, ale chtějí mít široký přehled, je určen Všeobecně zaměřený kurz. Na jeho koncepci a obsahu se podílejí jednotlivé fakulty MU, čímž je zaručen víceoborový charakter. Po ukončení tříletého cyklu obdrží posluchači na slavnostní promoci osvědčení o absolvování. Naopak ty, jejichž zaměření je vyhraněné
a patří mezi milovníky a obdivovatele umění ve všech jeho podobách, určitě zaujme tříletý kurz Umění, objednavatelé a umělecký styl v dějinách. Taktéž je zakončen promocí.
Neméně atraktivní jsou jednoleté kurzy Kulturní dědictví a památková péče na Moravě (ve spolupráci s Národním památkovým ústavem) nebo Univerzita třetího věku v Moravském zemském muzeu.
Přednášky trvají 90 minut a konají se jednou za 14 dní v období od října do května. Zájemci o studium hradí každoročně zápisné, které bylo pro akademický rok 2019/2020 stanoveno ve výši 800 Kč.
Přihlášky je možné podat od 2. května do 30. června 2019 buď osobně v kanceláři Univerzity třetího věku MU (Komenského nám. 2, Brno), nebo elektronicky. Další informace a podrobnosti o nabízených kurzech, podmínkách přijetí a možnostech přihlašování naleznete na www.u3v.muni.cz.
Za kolektiv U3V MU
Mgr. Marcela Strmisková