prolukaDíky za podporu, získali jsme 634 hlasů a tím jsme zaujali pozici nejvíce podpořeného projektu v Řečkovicích a 5. místo ze všech navržených 79 projektů z celého Brna.

Všem moc DĚKUJEME, jsme rádi, že Vás toto téma zajímá.

Pro ty z Vás, kteří o (H)ráji ještě neslyšeli, jedná se o projekt v rámci participativního rozpočtu města Brna. V přední části proluky na ulici Terezy Novákové plánuje město výstavbu polyfunkčních domů. Avšak zadní část proluky má být i nadále nevyužitá a proto si myslíme, že právě toto místo by si zasloužilo, aby bylo konečně zkulturněno a otevřeno veřejnosti.
V současné době je pozemek zanedbaný, ale zároveň zde vznikl pestrý, živý kus přírody. Tato zeleň v létě mírní horko, poskytuje stín, tlumí hluk a omezuje prašnost, poskytuje krásné výhledy z oken.

V letošním ročníku participativního rozpočtu jsme přihlásili projekt přeměny části zanedbaného pozemku v místo setkávání a her. Ten by tak vytvořil hezký přechod mezi novou a starou zástavbou.

Ze současných Řečkovických projektů získal náš návrh největší podporu, což vnímáme jako obrovský úspěch a takto vysoká podpora veřejnosti ukazuje, že lidi v Řečkovicích tento projekt zajímá. Loni jsme se dostali do finále a získali přes tisíc hlasů, což sice nestačilo na vítězství, ale i tak jsme se umístili na 18. místě mezi všemi 78 projekty v Brně a na 2. místě v Řečkovicích. V letošním roce věříme v ještě větší podporu Vás, občanů. Nejdříve ale musí příslušné odbory města Brna a naše městská část schválit náš záměr, ale protože se od loňského roku nic nezměnilo, měla by to být jen formalita.

Díky projektu „Dáme na Vás“ můžeme získat až na 3 miliony korun na každý projekt v naší městské části. Znamená to, že kdyby každý 10 občan Řečkovic hlasoval, měli bychom mít dostatek hlasů na podporu alespoň dvou projektů v naší městské části, takže už teď jsme zvědaví na výsledky listopadového hlasování.