Odbor sociálních služeb ÚMČ Brno-Královo Pole nabízí volné kapacity odlehčovací služby na přechodném pobytu a na denním stacionáři pro seniory.

Se situací, kdy je potřeba postarat se o seniora třeba po jeho návratu z nemocnice, LDN nebo v době, kdy jsou prováděny nezbytné úpravy v jeho bytě, či tehdy, kdy jeho rodina, která o něj jindy pečuje, třeba odjede na dovolenou, se setká za svůj život prakticky každý.
Odlehčovací služba, kterou zajišťuje Odbor sociálních služeb ÚMČ Brno-Královo Pole na ulici Kabátníkova, nabízí pro tyto případy volné kapacity. Klient zde může přechodně pobývat až 3 měsíce v roce. Péči o něj zajišťují pracovnice v sociálních službách. Služba je určena z pro klienty částečně soběstačné, s trvalým bydlištěm ve městě Brně.
Aby se zde klienti cítili co nejlépe, byly pokoje modernizovány a vybaveny novými polohovacími postelemi, nočními stolky a televizory. A aby jim čas rychleji ubíhal, mohou klienti odlehčovací služby využít služby denního stacionáře, také mohou chodit v doprovodu pracovnice v sociálních službách na procházky do blízkého okolí. K dispozici jsou i rehabilitační pomůcky.
Další služba, kterou poskytujeme, je denní stacionář, což je zařízení pro seniory, kteří potřebují péči druhé osoby a nemohou nebo nechtějí z různých důvodů zůstávat sami doma v době, kdy je pečující osoba v zaměstnání nebo si potřebuje odpočinout. Denní stacionář je také určen pro všechny, kdo žijí osaměle, ale přesto chtějí trávit dny plnohodnotně. Provozní doba je od 7:00 do 15:00 hodin, a to pouze v pracovní dny. V denním stacionáři je realizován bohatý aktivizační program, cvičení nebo tanec na židlích, rukodělné práce, společné luštění křížovek, kvízů. Také nás často navštěvují děti z mateřských školek s pásmem. Přijďte mezi své vrstevníky vyzkoušet službu denního stacionáře.

Více informací Vám podá Mgr. Martina Illeová, DiS. vedoucí odboru sociálních služeb, Ptašínského 312/9, 621 00 Brno tel. 541 428 411, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..