20 Basketbalová učitelka fotoZajímavé basketbalové osobnosti se ke spolupráci sešly na základní škole Novoměstská v Řečkovicích.
Učitelský sbor, kde je ředitelem nejlepší střelec české ligové historie Josef Jelínek, tam doplňuje Michaela Stará, sama členka klubu ligových kanonýrů.
Stěžejní hráčka KP Brno se věnuje dětem od první do páté třídy, které učí angličtinu. Už během sezony stíhala mimo svoje tréninky tři dny v týdnu stát před tabulí a odučit čtrnáct hodin týdně.

Náplň práce se jí ale výrazně změnila po uzavření škol, a od té doby se svým žákům věnuje na dálku – místo basketbalu, jehož sezona předčasně skončila.
Za nejvýhodnější model pro obě strany považuje basketbalová kantorka možnost videochatu, kdy se může se svým žákem vidět. Chápe ale, že ne každý má doma technické zázemí na takové úrovni, aby tento způsob online vyučování byl možný, vítá tedy pozvolný návrat do školních lavic.

Vypadá to dokonce tak, že práce ve školství brzo převáží nad prací basketbalistky. Přestože Michaele Staré je letos teprve 30 let a po sezoně ještě chodí s královopolským
týmem trénovat, uvažuje o tom, že by pobíhání po palubovkách ukončila. Pokud by to tak dopadlo, dostalo by se tomuto angažmá té nejlepší tečky. Třítisící ligový bod Michaela trefila v předposledním utkání minulé sezony v derby se Žabinami, v němž svému celku zajistila konečné 3. místo v nedohraném ročníku.

Richard Foltýn a Jiří Punčochář