10 LIDI pro LIDI foto 1Na předposlední dubnový den připravili zaměstnanci řečkovického zdravotnického zařízení dlouhodobé ošetřovatelské péče Vividus Medical svým klientům krásný zážitek. Téměř devadesáti pacientům, kteří jsou už od března v izolaci od svých blízkých, zahrála pod okny léčebny brněnská bigbandová kapela The People.
Myšlenka na uspořádání akce se zrodila v hlavě ředitelky Vividus Medical Mgr. Hany Cahové. Paní ředitelka poté oslovila kapelníka Tomáše Kašníka a frontmana kapely Radka Maara. Oba pány i ostatní muzikanty nápad okamžitě nadchl, a mohlo se tedy začít s přípravou koncertu. Protože je zařízení pro veřejnost uzavřeno a jediný kontakt, který pacienti s kapelou The People měli, byl proto pouze zvukový, rozhodli se zaměstnanci v den koncertu přiblížit muzikanty ještě i tím, že na sobě budou mít tričko s logem skupiny.
Třináctičlenná kapela The People nejenže vystupovala bez nároku na honorář, ale také ve spolupráci s Dobrovolnickým centrem ADRA Brno zmíněným dobročinným koncertem zahájila sbírku pro seniory, kteří v různých zdravotnických či sociálních zařízeních prožívají posledních několik týdnů nelehké období.
Kapela a organizátoři dokázali i za současných ztížených podmínek, kdy platí různá omezující opatření, uspořádat skvělé hudební odpoledne, plné radosti a optimismu.
Dana Filipi


10 LIDI pro LIDI foto 2