23 Sport fotoVážení čtenáři,

z důvodu různých opatření souvisejících s pandemií koronaviru a nejistého výhledu všech sportovních soutěží není možné zařadit pravidelnou rubriku Kam za sportem.
Dovoluji si však místo toho zveřejnit svůj názor, že sport a dobrá fyzická připravenost jsou jedním z předpokladů jak se lépe bránit nástrahám nemoci covid-19.
Podporujme proto jakýkoliv povolený pohyb či sportování při dodržování aktuálních nařízení a nebraňme profesionálním sportovcům (kteří často obětovali celý svůj život obrovské dřině a odříkání) při zachování všech preventivních opatření v jejich činnosti.

FOTO
(Basketbalistky KP Brno trénovaly v polovině října při uzavření hal a nepřízni počasí pod husovickým mostem)

Názorným příkladem je také pomoc fotbalové Zbrojovce, která z důvodu klimatických podmínek během měsíce října, havarijního stavu inženýrských sítí pod polovinou stadionu v Srbské ulici a v té době nedokončené rekonstrukci ploch v Tréninkovém centru mládeže neměla kde trénovat. Proto jí bylo při dodržení všech specifik veřejného hřiště ve spolupráci s funkcionáři SK Řečkovice a s pochopením starosty Marka Viskota a předsedy komise sportu Richarda Foltýna umožněno dočasně trénovat na umělé trávě v Řečkovicích.

Richard Foltýn, člen zastupitelstva MČ