logo FrikulínDDM Helceletka-pobočka Frikulín, Gromešova 1, Řečkovice, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., www.helceletka.cz, https://helceletka.cz/frikulin/, telefon 775 174 463
Letošní akademický rok jsme ve Frikulínu zahájili bezvadně, když jsme se sešli na prvních dvou lekcích. Od října se nám pak navzdory všem přicházejícím problémům podařilo vyvarovat se úplného zastavení činnosti. Ve výuce jsme totiž pokračovali jediným možným způsobem – distanční výukou. Dětem jsme tak na dálku zprostředkovali volnočasové aktivity, stejně jako radost, zábavu i relax z tvoření.

Děti se v kroužcích, jako jsou individuální lekce angličtiny nebo kytary, potkávaly se svými lektory u videohovorů. Podobně se z pokojů dětí stávala divadelní pódia v kroužcích dramatické výchovy. Modeláři postavili s pomocí videonávodu házedlo, autíčko na gumový pohon nebo „šprtec“. A v podvečerním čase se domácnosti dětí z kulinářských kroužků proměnily ve cvičné kuchyně, kde se pracovalo v duchu hesla „vaří a peče celá rodina“.
Naopak ve Frikulínu ve výtvarných a keramických třídách vznikly dílny skřítků-pomocníků jako na Santově Severním pólu. Téměř světelnou rychlostí jsme připravovali balíčky s výtvarným materiálem všeho druhu na různá tvoření. Jiné místnosti jsme přetvořili v amatérská studia, kde jsme pro vás natáčeli krátká i dlouhá videa s návody na rukodělné tvoření a keramické nádobí nebo se cvičením a říkankami pro nejmenší.
Nicméně to vše by se nám nepodařilo zrealizovat, kdybychom neměli podporu všech zúčastněných rodičů a prarodičů. Nebýt vás a vaší trpělivosti, zůstaly by nám na Frikulínu nevyzvednuté balíčky, stejně jako by nikdo nepomohl dětem zrealizovat námi připravené nápady. Za to vám všem patří velké poděkování.
Po nesnázích prvního pololetí teď vcházíme do toho druhého plní optimismu a s jasnějším plánem. Připravujeme pro vás online kroužky a jejich novou náplň. Na pololetní i jarní prázdniny chystáme příměstské tábory. Nakonec na velké prázdniny už plánujeme letní příměstské tábory. Více informací naleznete na našem webu, Facebooku nebo Instagramu.

Ivana Bláhová