10 Vydařená rekonstrukce fotoMožná už vás také zaujal nedávno předělaný bytový dům na ulici Měřičkova 54 (téměř naproti řečkovické poště). Stará panelová kostka ze sedmdesátých let minulého století se zde proměnila k nepoznání, a někteří si dokonce myslí, že na tomto místě vyrostla úplná novostavba…
Tajemství této budovy je však zcela pragmatické a zároveň prozaické. V roce 2016 byla majitelům bytů učiněna zajímavá nabídka developersko-stavební firmy, která zahrnovala nevyhnutelnou kompletní rekonstrukci, rozšířenou o celkové zateplení, vybudování výtahu a další zmodernizování společných prostor. To vše za minimálního finančního přispění spoluvlastníků a bez použití jakékoliv dotace při poskytnutí střešních prostor k nástavbě šesti nových bytů.
Po jednomyslném schválení, rušných měsících stavebních prací a organizačně-legislativních opatřeních se stálí i noví uživatelé dočkali velice povedené revitalizace, která zároveň všechny bytové jednotky výrazně zhodnotila.
Poděkování si proto zaslouží celý výbor SVJ v čele s předsedkyní Janou Foltýnovou, za zhotovitele zejména pan inženýr Karel Dupal a autorizovaná architektka Martina Kutnohorská, ale hlavně všichni společní uživatelé za jejich dobré rozhodnutí a trpělivou spolupráci.
Odměnou je nyní nám všem také velice pozitivní ohlas z řad laické i odborné veřejnosti a také dobrý pocit v rámci dalšího zvelebování panelové zástavby v naší městské části.
Za všechny spokojené obyvatele
Richard Foltýn – člen zastupitelstva MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora