09 Hvězdný program Foto k článkuStejně jako v minulých letech se i toto léto můžete těšit na příjemné divadelní večery, plné napínavých, dojemných i komických, historických i pohádkových příběhů, oděných do zpěvoherního hávu.

Ve světové premiéře bude jako novinka uvedena autorská historická freska Eliška/Rejčka. Touha po štěstí, lásce a moci je hnací silou života dvou královen – Elišky Přemyslovny a Elišky Rejčky, jež závěr života strávila v Brně a výrazně zasáhla do jeho dějin. Obě sice chtěly to samé, nové původní drama ale ukáže, že když dvě ženy dělají totéž, není to totéž. Jejich poutavý příběh se rozehraje od 28. 5. do 3. 6. a od 24. do 27. 6.
Dvojici panovnic vystřídá trojice fasádníků, kterou znáte z Činoherní scény a která na vás patřičně zapůsobí i v plenéru. Od 5. do 9. 6. se v komedii Světáci promění Skopec, Prouza a Petrtýl ve lvy salónů, což povede k řadě vtipných situací.
Napětí, převleky, a hlavně láska – to je, oč tu běží. Will Shakespeare a jeho herecká společnost vám od 11. do 14. 6. zahrají romantickou komedii Zamilovaný Shakespeare o vzniku nejslavnější tragédie všech dob.
Od 16. do 18. 6. celou vaši rodinu potěší muzikálová pohádka O statečném kováři, v níž se za zvuků hudby Petra Ulrycha kovář Mikeš vydá do světa za záchranou ztracených princezen.
V originálním zpěvoherním balábile Napoleon aneb Alchymie štěstí se od 20. do 22. 6. dozvíte, co spojuje Churchilla, Napoleona, Janáčka a brněnskou galérku.
Nedílnou součástí programu je i výjimečný Lakomec s Boleslavem Polívkou. Tato mimořádná komedie vám od 29. 6. do 1. 7. nesmí uniknout!
Také nesmrtelný Cyrano z Bergeracu se opakovaně stává ozdobou repertoáru MdB, a to opět i v podmanivých prostorách Biskupského dvora, jež mu velmi svědčí! Od 3. do 5. 7. se můžete sami přesvědčit!
I brněnská Noc na Karlštejně pod Petrovem je už synonymem pro open air nabídku MdB. Přijďte se od 7. do 9. 7. pobavit a zanotovat si známé písně!
A nakonec se v rámci oslav výročí narození opata a zakladatele genetiky Johanna Gregora Mendela vrátí ve třech exkluzivních uvedeních od 20. do 22. 7. pod petropavelské věže rozpustilá komedie se zpěvy Mendel aneb Vzpoura hrášků, jež s nadsázkou a humorem líčí život tohoto génia.
Představení MdB na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea začínají vždy ve 20.30 hodin a hraje se za každého počasí.
Vstupenky jsou již v prodeji v pokladnách na Lidické ulici 16 či online na www.mdb.cz.

Kateřina Vižďová
tisková mluvčí MdB