Naše cesta do Švýcarska začala dne 9. 5. 2022 v 22:00 u řečkovického nádraží. Jeli jsme přes Německo. První zastávkou byla Kostnice, kde jsme navštívili muzeum Jana Husa. Dozvěděli jsme se zde spoustu informací o jeho životě. Poté jsme přejeli švýcarské hranice a jeli se podívat na Rýnské vodopády, které jsou největší v Evropě. Podívali jsme se i do města Basilej. Po dlouhém dnu, plném zážitků, jsme dorazili do hotelu, kde jsme se ubytovali.

Druhý den jsme vyjeli časně ráno, abychom stihli dojet do čokoládovny Maison Cailler. Krásně to tam vonělo čokoládou. Naší pozornosti neunikla ani sýrárna Gruyère v údolí téhož jména. Montreux jsme navštívili, abychom viděli největší vidličku zabodnutou v jezeře, bývalé nahrávací studio skupiny Queen a sochu Freddieho Mercuriho. Do města jsme připluli lodí po Ženevském jezeře.
Ve čtvrtek jsme opět odjížděli ze stejného hotelu, ve kterém jsme spali minulou noc. Ještě ten den jsme se podívali na horu Pilatus, která měří 2 132 m n. m. Pod ní se nachází město Luzern, kde je historický most Kapelle Brücke. Zde jsme dostali dvouhodinový rozchod a podívali se po městě. To už se však naše cesta chýlila ke konci. A tak jsme nastoupili do autobusu a podstoupili dvanáctihodinovou cestu do Brna. Dojeli jsme do Řečkovic a šli domů dospávat to, co jsme nenaspali v autobuse.

Tereza Terschová a Sophie Šilerová, účastnice zájezdu ze 7. B