Na ustavujícím zasedání zastupitelstva 20. října 2022 byla zvolena nová rada v čele se starostou a místostarosty. Ve funkci starosty bude i v dalším volebním období pokračovat Mgr. Bc. Marek Viskot (ČSSD), 1. místostarostkou se stala Dana Filipi (SPOLEČNĚ – ODS a TOP 09), dalšími místostarosty byli zvoleni Ing. Daniel Struž (ANO 2011) a Ing. Filip Hrůza, Ph.D. (ČSSD). Radu dále tvoří Richard Foltýn (SPOLEČNĚ – ODS a TOP 09), Mgr. René Černý (ANO 2011) a Petr Bořecký (KDU-ČSL).

starosta oříznutá fotkaMgr. Bc. Marek Viskot (ČSSD)
Starostou městské části je od roku 2010, v jeho gesci jsou investice, školství a správa majetku.

Dana Filipi fotoDana Filipi (SPOLEČNĚ – ODS a TOP 09)
Uvolněná místostarostka pro sociální oblast, kulturu, odbor vnitřních věcí a přípravu zpravodaje. V zastupitelstvu MČ je od roku 2014. V minulém volebním období zastávala funkci neuvolněné místostarostky.

StružIng. Daniel Struž (ANO 2011)
Neuvolněný místostarosta pro životní prostředí, bytovou oblast, územní plán a stavební úřad. Členem zastupitelstva MČ je od roku 2014.

hruzaIng. Filip Hrůza, Ph.D. (ČSSD)
Neuvolněným místostarostou je od roku 2018. V jeho gesci je rozpočet, participace obyvatel, nová média a doprava.

Dalšími členy zastupitelstva se stali Ing. Vlasta Zelinková, Ing. Martin Otčenášek, Ing. Jan Vaculín, Josef Kugler, Miloš Toman (zvoleni za ČSSD), PhDr. Ondřej Štaud, Ph.D., Česlav Ulrich, Ing. Petra Skalická, Ph.D., Ing. Jiří Růžička, Jiří Prchal (zvoleni za Spolek Za zdravé Řečkovice a Sdružení nestraníků), Mgr. Ondřej Vít, Ing. Stanislav Michalík (zvoleni za SPOLEČNĚ – ODS a TOP 09), prof. Ing. Vladislav Musil, CSc., Lenka Vystrčilová (zvoleni za ANO 2011), Eva Janovská, Ing. Jiří Libus (zvoleni za KDU-ČSL).

Dana Filipi