06 ReneCernyFNové vedení na ZŠ Novoměstská
Již v červnovém čísle zpravodaje jsme vás informovali, že od nového školního roku povede Základní školu Novoměstská nové vedení. Na základě konkurzního řízení a následně usnesení Rady městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora jmenovala Rada města Brna do funkce ředitele pana Mgr. Josefa Jelínka. Zástupkyní ředitele školy bude paní Mgr. Lenka Svobodová. Oba jsou dlouholetými členy zdejšího pedagogického sboru, velmi dobře znají klady i zápory školy, svoje kolegy, žáky i rodiče. Pevně věříme v další rozvoj školy a zároveň se těšíme na nový rozměr spolupráce s novým vedením školy, na nové nápady, příležitosti pro žáky i rodiče, na radostné vzdělávání i příležitosti pro sport a volnočasové aktivity. Rozhovor s novým ředitelem školy Mgr. Josefem Jelínkem si můžete přečíst v tomto čísle zpravodaje.

Uzavírka a dopravní omezení
Z důvodu provádění výkopových prací pro stavbu ,,Brno, Cupákova, rekonstrukce kanalizace a vodovodu“ (zřízení a přepojení řadů vč. přípojek a propojení řadu až do ul. Jehnická s následnou obnovou komunikací včetně chodníků) byla povolena úplná uzavírka ulic Cupákova a Sněžná v termínu 1. 8. 2016 – 30. 9. 2017. Provoz bude upraven přechodným dopravním značením bez vyznačení objížďky. Kolmá ulice Dolnice bude po dobu uzavírky Cupákovy slepá s obousměrným provozem. Provoz vozidel je veden po přilehlých hlavních komunikacích Gromešova a Jandáskova.
Součástí stavby bude ale bohužel také nezbytné dopravní omezení na ulici Jandáskově, kde bude kyvadlový provoz řízen semaforem, a související zaslepení ulice Jehnické. Důvodem je propojení řadů až do ulice Jehnické. Stavba by měla na naši žádost probíhat zrychleným způsobem a omezení by mohlo trvat cca 2 měsíce, nejspíše od 1. 8. do 30. 9. 2016.
V uzavřených ulicích bude příjezd k nemovitostem a případné parkování umožněno, ale pouze s povolením stavby. Trvale bude zajištěn bezpečný průchod chodců a přístup k nemovitostem. Musí být umožněn příjezd vozidlům hasičů a záchranné služby k budovám.
Všem spoluobčanům, kterým výše uvedené skutečnosti způsobí potíže, děkujeme za pochopení, celá rekonstrukce je ovšem nutná. Vždy se snažíme, aby omezení byla co nejmenší.

Mgr. René Černý, místostarosta