26 Výtvarné práce obrázekVystavené práce žáků SZUŠ Universum jsou průřezem tématy a tvorbou za školní rok 2015/2016. Všechny vznikly pod vedením Mgr. Agáty Žáčkové, která se snaží, aby děti v jejích hodinách vyzkoušely různé výtvarné techniky (od kresby, malby, koláže až po linoryt nebo modelování z keramické hlíny) a co největší množství námětů.
Pouští se i do zpracování náročnějších témat, jako je např. malba gotické Madony temperou, kresby olejovým pastelem inspirované tvorbou známých kubistů a surrealistů, kresby tužkou či uhlem podle modelu. V úkolech, jež žákům zadává, pravidelně střídá témata, která reflektují svět kolem nás, rozvíjí dětskou fantazii, cit pro barvu a pečlivost.

SZUŠ Universum (www.zus-universum.cz), Kořenského 23b, vyučuje obory hudební, taneční, výtvarný a literárně-dramatický. Cílem učitelů této školy je smysluplně naplnit volný čas dětí, rozvíjet jejich estetické cítění a morálně volní vlastnosti, dát jim možnost seberealizace a naplnit jejich přirozenou touhu v něčem vyniknout.
Výstava bude zahájena vernisáží v pátek 11. listopadu v 17 hodin a potrvá do neděle 27. listopadu 2016. Otevřena pro veřejnost bude v pondělí a ve středu od 8 do 17 hod, v pátek od 8 do 12 hod.) a o víkendech a ve státní svátek od 9 do 12 hod. a od 14 do 17 hodin. Výstava není prodejní.
Na setkání se těší komise kultury RMČ.
Vladislav Musil, předseda komise