plakátV naší městské části má pořádání výstav bohatou tradici. K ní se chce připojit i výstava Zuzany Čechové–Kadlecové. Tato malířka zdědila lásku k umění po svém otci Ing. arch. Alexi Kadlecovi. Paní Zuzana Čechová–Kadlecová se věnuje malování netradiční technikou, a to podmalbou na sklo. Ve své tvorbě vychází z lidového výtvarného umění. Vedle náboženských motivů se v její tvorbě odráží témata lidových zvyků, řemesel a tradic. Její výtvarný projev, naplněný osobitou poetikou, je charakteristický nezaměnitelným uměleckým vnímáním a viděním světa. Díla Zuzany Čechové–Kadlecové najdeme nejen v soukromých sbírkách v České republice, na Slovensku, v Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Německu, USA, Kanadě, Japonsku, ale i např. ve Vatikánu.
Dovolujme si Vás pozvat na zahajovací vernisáž výstavy díla Zuzany Čechové–Kadlecové, a to v pátek dne 11. 11. 2016 v 17:00 hod. ve Sboru Páně, Vážného ul. 6, v Řečkovicích. V rámci této vernisáže zazní varhanní skladby v podání doc. Jana Krále.
Prodejní výstava zde bude otevřena do 31. 1. 2017. Výstava bude otevřena každé pondělí od 16:30 do 18:00 hod., v úterý a ve čtvrtek od 16:00 do 18:00 hod. a v neděli před a po bohoslužbách, které se konají v 10:00 hod.

Vratislav Jan Marša
farář CČSH
spolek Verbum et musica