07 ReneCernyFV dubnu byla dokončena rekonstrukce bytových jader v nájemních domech na ulicích Novoměstská a Žitná. Stará umakartová jádra byla nahrazena nově vybudovanými koupelnami, sociálními zařízeními a kuchyněmi. Součástí rekonstrukce byla i nová instalace elektřiny, odpadů a vzduchotechniky. Celkem tak bylo zrekonstruováno 123 bytových jader a je velmi potěšující, že za pomoci dotace z Fondu bytové výstavby města Brna. Jsme rádi, že veškeré práce byly provedeny v požadovaných termínech a kvalitě. Nebylo to jednoduché, zhotovitelská firma musela brát maximální ohled na jednotlivé nájemce a co nejméně je prováděním rekonstrukce omezit. Doufáme, že se to ve většině případů podařilo, a děkujeme všem za projevenou vstřícnost a trpělivost. Hned po dokončení rekonstrukce jsem dostal nápad zeptat se vybraného uživatele obecního bytu na jeho názor a pár postřehů z této akce a získat tak i zpětnou vazbu pro případné budoucí projekty. A protože se nepovažuji za zbabělce, požádal jsem nakonec o malý rozhovor paní Vlastu Zoufalou z bytového domu na Novoměstské 29. Byla to totiž právě tato dáma, která byla od počátku nejvíce kritická a náročná nejen k projektu, ale i k prováděné rekonstrukci.
Paní Zoufalá, chci se na úvod zeptat, zda byl dodržen termín zhotovení?
Protože můj byt byl první na řadě, nebyla ještě synchronizace všech prací ze strany stavební firmy dokonalá, ale i přesto byl dohodnutý termín dodržen. Pokud vím od sousedů, práce poté probíhaly mnohdy ještě plynuleji než u mne v bytě.
Měla jste nějaké zvláštní požadavky a byla jste spokojená s jejich realizací?
Byly to jen drobnosti, ale vím, že mně to užívání jádra a moje bydlení zpříjemní a musím říct, že jsem nakonec spokojená.


06 Slovo místostarosty fotoProjevily se nějaké závady?
Drobné závady, které se během užívání vyskytly, byly bez problémů a ihned vyřešeny.
Chcete něco dodat k celému projektu a jeho zhotovení?
Ano. Chtěla bych touto cestou poděkovat za sebe a určitě i za ostatní nájemníky za vstřícné a konstruktivní jednání stavební firmě a pracovníkům ÚMČ Brno – Řečkovice a Mokrá Hora, a to i přesto, že během stavby vznikly určité komplikace a problémy. Všechny se nakonec podařilo vyřešit.
Děkuji Vám za Vaše postřehy. Moc dobře víme, že celá akce nebyla zdaleka dokonalá, ale to snad u tak velké rekonstrukce ani nejde. Jedno vím ale určitě, kvalita bydlení v obecních bytech se každopádně zvýšila - a v tomto úsilí chceme letos i v budoucnu pokračovat.

Mgr. René Černý, místostarosta