Vážení spoluobčané,

letní prázdninové měsíce jsou minulostí, přichází nový školní rok. Jako prakticky každoročně i letos bylo přes prázdniny nutné stihnout dokončení některých oprav a investic ve školách. Časově i finančně nejnáročnější akcí byla rekonstrukce zdravotně technických instalací včetně stavební části a elektroinstalací v pavilonech D a E na ZŠ Novoměstská. Celkové náklady činily 4,3 mil. Kč bez DPH. Na této částce se významně podílelo město Brno. Zmíněné pavilony zůstávaly posledními, kde ještě rekonstrukce ZTI a elektra neproběhla. Na ZŠ Novoměstská tak máme v tomto ohledu splněno.

01 Slovo starosty foto 1Ti z vás, kteří v průběhu léta zavítali k radnici, kostelu či areálu bývalého pivovaru, si patrně všimli, že zde probíhá rekonstrukce městského bytového domu na Palackého náměstí. Jedná se o vskutku důkladnou rekonstrukci již téměř stoleté budovy. Dům dostane nové vnitřní rozvody (voda, kanalizace, elektřina, plyn atd.), nové vnitřní schodiště a podlahy a také nová okna a zateplení fasády. Na tuto investici jsme získali dotaci 8 mil. korun z Fondu bytové výstavby. Celková cena činí 9,5 mil. korun bez DPH. Práce budou probíhat do konce roku.

Druhý srpnový víkend se v městské části nesl ve znamení 26. Vavřineckých hodů. Po pátečním hodovém zvaní a precizním vztyčení máje v sobotu ráno se v sobotu odpoledne vydal hodový průvod tradiční cestou směrem k areálu bývalého pivovaru. Zde stárci v čele s hlavním párem Marií Jelínkovou a Davidem Hudcem převzali hodová práva a zábava mohla začít. Ke zdárnému průběhu víkendového programu přispěl moderátor Zdeněk Junák, pracovníci radnice a další lidé na organizaci se podílející, a hlavně perfektně sehraná chasa. Všem chci moc poděkovat. Příští rok se hody uskuteční 10. až 12. srpna.

 

Na závěr mi dovolte popřát šťastné vykročení do nového školního roku všem dětem a žákům a pracovníkům mateřských a základních škol v Řečkovicích a Mokré Hoře. Jmenovitě, přeji hodně úspěchů a elánu nové ředitelce MŠ Škrétova Mgr. Blance Sáčkové, protože se jedná o její první rok ve funkci.

Mgr. Marek Viskot
starosta

01 Slovo starosty foto 2