only hisSpolek Verbum et Musica již v Řečkovicích působí skrze spolupráci se zdejší náboženskou obcí Církve československé husitské více jak 17 let. Za tu dobu pomohl obohatit společenský život v městské části nespočtem rozličných kulturních akcí a představení – od dvou autorských muzikálů místního rodáka a sólisty operní scény ND Praha Zdeňka Plecha přes výstavy, divadelní představení až po koncerty předních osobností domácí i zahraniční umělecké scény, mezi kterými nechyběli pánové Alfred Strejček, Štěpán Rak, Petr Kostka, Josef Somr, Jaroslav Tůma nebo Bohuš Matuš.
Až nečekané potěšení z mimořádných kulturních prožitků však nejednou dokázali nabídnout také umělci, jejichž tváře nevídáme na televizních obrazovkách a jejichž jména nezdobí titulky domácího tisku. Ještě nyní si možná návštěvníci Sboru Páně vzpomenou na hřejivý pocit u srdce, když se vraceli domů po koncertu křesťanské kapely ONLY HIS. Říká se totiž, že když se věci dělají s chutí a nadšením, na výsledku se to vždy odrazí. Mladí hudebníci potěšili přítomné posluchače melodickými písněmi z vlastní tvorby, skrze které reflektovali každodenní drobné strasti, stejně jako velké problémy současné doby. Hudba, jejíž upřímnost odráží osobní zkušenosti členů kapely, ale každým tónem a slovem poskytovala naději a nabízela směr lidskému životu skrze víru v Ježíše Krista.


ONLY HIS, kteří vznikli před více než osmi lety, decentním a nevtíravým způsobem zprostředkovávají křesťanské poselství tápajícímu člověku moderní doby. Kapela se prezentuje precizním zpěvem (sólový projev se střídá s vícehlasým, stejně jako se mužské hlasy prolínají se ženskými) i hrou na rozličné hudební nástroje.
ONLY HIS navštívili Sbor Páně naposledy před rokem. Ve článku, který později vystoupení mladých hudebníků hodnotil, bylo napsáno, že pokud do Řečkovic opět zavítají, bude se pro občany místní městské části jednat o vítanou příležitost k prožití výjimečného kulturního večera. Přijměte proto srdečné pozvání na koncert slibující jedinečný hudební zážitek. ONLY HIS v Řečkovicích vystoupí 17. března 2018 od 18:00 ve Sboru Páně. Místa je možno si rezervovat prostřednictvím e-mailové adresy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na tel. čísle 776 032 149. Podrobnější a aktuální informace naleznete na webových stránkách www.verbumetmusica.com. Vstupné je dobrovolné.

Za náboženskou obec CČSH v Brně – Řečkovicích a spolek Verbum et musica

Mgr. et Mgr. Jakub Marša