104 sportovky foto1Naše škola má dlouholetou tradici zaměřenou na rozvoj sportovní všestrannosti. V každém ročníku na druhém stupni je jedna třída rozdělena na sportovní a jazykovou část.
Výuka u všech předmětů probíhá stejně, třída funguje jako celek, skupina se rozděluje pouze v době volitelného předmětu: jazyková část - cizí jazyky, sportovní - rozvoj pohybových schopností a dovedností a zvýšení celkové fyzické zdatnosti. To však neznamená, že by se sportovci cizí jazyk neučili. Od 6. ročníku je povinná výuka jazyka anglického a od sedmého ročníku výuka němčiny. Žáci sportovních skupin jsou proto výborně připraveni na přijímací zkoušky na střední školy jak z hlediska vědomostní, tak sportovní výkonnosti. Dost často využívají možnost studia na sportovních gymnáziích.
Souběžně s výukou probíhá kurs plavání a jednorázové akce, jako jsou bruslení, ping pong, laser game a jízda na koni nebo účast na sportovních a předváděcích akcích (Kometa Brno, Zbrojovka Brno...). Na každoročním krajském přeboru v silovém čtyřboji naši žáci pravidelně dosahují výborných výsledků. Skvěle si vedou žáci této skupiny také na běžeckých a plaveckých závodech či v basketbalu, florbalu a badmintonu, kde jsou schopni porážet i žáky ze škol specializujících se na dané sporty. Poplatek za tyto a další aktivity je 3000,- Kč ročně. Součástí výuky je i každoroční zdokonalovací lyžařský výcvikový kurs s výukou jízdy na lyžích i na snowboardu (hrazeno zvlášť).
Zájemci mohou využít i možnost rozšiřujících tréninků zaměřených na další všestrannou sportovní přípravu nebo cíleně na zápas ve volném stylu s trenéry TAK Hellas Brno. Zúčastňují se turnajů i mimo naši republiku a mají tak možnost ověřit si znalosti cizího jazyka v komunikaci se sportovci z jiných zemí.

Mgr. Pavel Kučera