FullMilí spoluobčané v Řečkovicích a Mokré Hoře, v loňském roce jsme Vás v rámci aktivit řečkovické farnosti zvali na první ročník multižánrového open air festivalu Full of Life, na kterém jste měli možnost zažít bohatý program s celou řadou divadel, hudebních vystoupení, workshopů a přednášek. Měli jste možnost slyšet zajímavá životní svědectví a společně s ostatními jste mohli prožít svatodušní vigilii pod otevřeným nebem, provázenou hudebně-dramatickým programem SBMKY (Scholy brněnské mládeže).
Letos bychom vás rádi pozvali na druhý ročník tohoto festivalu, na kterém vás bude čekat neméně zajímavý program. Uskuteční se v sobotu 26. května 2018, hned po Noci kostelů.
Letošní ročník festivalu má kromě bohatého programu pro děti připravené i zajímavé přednášky pro mládež. Například na téma sex, AIDS, vztahy. Mluvit bude Tomáš Řehák, který na tohle téma mluví na mnoha školách. Jeho přednášky vzbuzují u posluchačů veliké nadšení, smích, ale i hluboké zamyšlení. S mládeží dlouhou dobu také pracoval nový brněnský biskup Mons. Ing. Mgr. Pavel Konzbul, Dr., s kterým se na festivalu můžete nejen potkat, ale můžete si také poslechnout jeho zajímavé a vtipné povídání. Naše pozvání přijala divadelní skupina vytvořená z členů komunity Cenacolo. Tato komunita sdružuje lidi, kteří se uzdravují ze závislostí na drogách nebo alkoholu. O bojích se závislostí sehrají zajímavé divadelní představení a také bude možnost poslechnout si jejich povídání a podebatovat s nimi. Velký ohlas loni zaznamenala divadelní dvojice ze souboru Kapor na scéně. I na tu se letos můžeme těšit. Z hudebních uskupení se účastníci mohou těšit nejen na místní hudební kapely a scholy, ale také na loňské vystupující Brno Gospel Choir, nově na skupinu Way to go a hlavním večerním hostem bude slovenská kapela ESPÉ. Hudebníci této kapely jistě nenechají nikoho na pochybách, že jejich život je naplněný radostí, kterou chtějí svou hudbou předávat. Chtějí také inspirovat posluchače k tomu, kde můžou radost čerpat také pro svůj život.
Jako hlavní téma festivalu, o kterém chceme mluvit, je jednota. V době rozdělení společnosti, rozpadu rodin i osobnosti bude příjemné nechat se inspirovat těmi, kteří jdou opačnou cestou. Těšíme se na vás v sobotu 26. května od 14:00 hodin. (Více na www.fulloflife.cz.)

Za organizační tým David Kasan a Jan Kotík

of life