04 Už jsou tady zas obrázekKdo, co je tu zase? No přece volby! Přesně před rokem, v říjnu 2017, jsem psala do našeho zpravodaje o tom, jak je důležité chodit k volbám. Tenkrát to byly volby parlamentní, nyní nás čekají volby komunální. Článek by mohl beze změny vyjít znovu, a pak i v následujících letech, protože každý z dalších roků bude rokem volebním. A každé volby, respektive naše účast, jsou důležité. Příští rok to jsou volby do evropského parlamentu, následují volby krajské, roku 2021 parlamentní, rok se s rokem sejde a v roce 2022 máme zase volby komunální. A takto to bude téměř bez přestávky pokračovat dál a dál. Do toho si občas střihneme volby do senátu či nějaké mimořádné. Třeba jako když jeden kandidát do senátu, který byl zároveň i poslanec, ani nevěděl, že pak si nestačí hodit korunou, ve kterém křesle parlamentu chce vlastně sedět...
Smiřme se s tím, že volby se stávají když ne každodenní, tak určitě každoroční rutinou. A vlastně je to bezva, že můžeme rozhodovat o tom, kdo bude řídit naši čtvrť, naše město, náš kraj, náš stát - a nezapomeňme na naši Evropu, protože to nejsou oni, to jsme my!
Tak koho volit tentokrát? Zkusme si vzpomenout na předvolební plány stran. Splnili ti, co jsme jim dali svůj hlas, slibované? Dejme jim hlas znovu. Zapomněli někteří na svoje sliby se zavřením volebních místností? Zapomeňme my na ně a zkusme to tentokrát s někým jiným.
Je dobře, že v Řečkovicích a Mokré Hoře můžeme při komunálních volbách vybírat z různých demokratických stran. Jen na nás záleží, kdo usedne na příští čtyři roky na naší radnici. Stačí přijít 5. či 6. října do volební místnosti a mít šťastnou ruku!

Mgr. Dana Malíková