PlechStalo se milým zvykem, že se pravidelně v předvánočním čase ve Sboru Páně CČSH v Řečkovicích konají koncerty, na něž Zdeněk Plech, sólista opery Národního divadla v Praze, zve do naší městské části jako hosty své přátele či kolegy. Nejinak tomu bude i tento rok, byť v jiné formě. Pan Zdeněk Plech tentokrát vystoupí se svými kolegy v pěveckém uskupení IL BOHEMO, o kterém je na webových stránkách uvedeno: „Uskupení Il Bohemo vzniklo původně jako Il Boemo, které založil v roce 2013 sólista opery ND Praha Zdeněk Plech společně s přáteli Bohušem Matušem a Martinem Křižkou. Byť skupina vystoupila během své krátké existence na několika prestižních akcích, sólová vytíženost jejích členů bohužel zapříčinila zánik tohoto uskupení. Myšlenky na zachování uskupení se ale Zdeněk Plech nevzdal, a proto v roce 2018 vzniklo uskupení nové Il Bohemo, kdy oslovil ke spolupráci dva špičkové sólisty ND Praha Pavla Švingra a Igora Loškára (host ND Praha, kmenový sólista ND Brno). Jako oživení ryze mužského elementu ve skupině oslovil také Barboru Řeháčkovou (Barboru Swing), se kterou se seznámil, když pro ND Praha natáčela audiozáznam pro představení Krakatit v ND. Naše uskupení se zabývá žánrem zvaným Popopera. Myšlenkou je interpretovat publiku známé hity, které ovšem zpíváme klasickou pěveckou školou belcanta. Toto balancování na ostré hraně mezi světem hudby vážné a populární nás velmi baví a vnáší do písní jistý pocit uhlazenosti a noblesy. Podobnou cestou jako my se vydaly ve světě např. skupiny Il Divo či Il Volo, jež nás v naší práci inspirují.“
My můžeme pouze dodat, že v podání těchto špičkových umělců zazní v rámci koncertu skladby, které budou průřezem nejenom různých období, nýbrž i různých žánrů. Závěr koncertu pak bude věnován veskrze skladbám, které v duchu vrcholícího adventního času přiblíží vánoční atmosféru.
Přijměte tedy naše pozvání na tento vskutku ojedinělý koncert, který bude uveden ve Sboru Páně CČSH, Vážného 6, v Brně–Řečkovicích ve středu dne 12. 12. 2018 v 19:00 hod. Podrobnosti ke koncertu včetně uměleckých životopisů umělců si můžete vyhledat taktéž na webových stránkách www.verbumetmusica.com.
Místa ve Sboru Páně je možno si rezervovat na tel č. 776 032 149 nebo e-mailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Vstupné je formou dobrovolného daru, doporučená výše činí 200 Kč. Výtěžek bude věnován na podporu projektu Centrum křesťanské kultury.

Vratislav Jan Marša
farář CČSH
spolek Verbum et musica