Zájmové činnosti ve školní družině poskytují všem dětem možnost seberealizace a uplatnění. Prostřednictvím předem promyšleného vzdělávacího plánu, zaměřeného na seznamování se s našimi lidovými zvyky a tradicemi. Poskytujeme dětem příležitost vzájemně si pomáhat a spolupracovat, čímž se posilují sociální vazby.
Školní rok ve školní družině byl tradičně zahájen sportovním odpolednem na hřišti, které jsme pořádali na uvítání nových prvňáčků. Děti se při sportovních soutěžích lépe seznámily a poznaly. Konec října byl ve znamení halloweenských oslav. Dětmi nazdobené dýně vytvořily podzimní výzdobu.
Helloweenské odpoledne prožívaly děti v maskách, plnily různé úkoly a soutěžily.
Adventní čas jsme zahájili výrobou adventních věnců – maminky, tatínkové i babičky si společně s dětmi vytvářeli adventní věnce a drobné dekorace. Čertovské veselení - tanec, soutěže a hry s čertem, andělem a Mikulášem - nás naladilo na tu správnou předvánoční pohodu. Prosincové dny byly ve znamení tvoření a vyrábění přáníček, vánočních ozdob a drobných dárečků. Svými výtvory jsme se pochlubili na výstavce, kde již tradičně největší úspěch sklidily výrobky dětí z keramického kroužku.

Mgr. Pavlína Dubanská
vedoucí ŠD