22 Lipka 1Cestujte s námi časem i fantazií
Jarní prázdniny se blíží a Lipka chystá všem dětem rozmanitou nabídku jarních táborů. Na pracovištích Lipová a Jezírko se připravují celkem tři tábory, dva příměstské a jeden pobytový.
Pracoviště Lipová v Pisárkách zve všechny děti ve věku 7 až 12 let na Cestování časem. Na tomto příměstském táboře se vydáme do historie, abychom si zkusili, jak se žilo našim předkům. Čeká nás stloukání másla, výroba tvarohu, pečení chleba i tvoření z ovčí vlny, a nebude chybět ani výlet do přírody. A co by to bylo za cestování časem, kdybychom nezamířili i do budoucnosti?
Na Jezírko u Soběšic se mohou na příměstský tábor vypravit děti od 7 do 12 let, aby si poslechly Povídání islandského elfa, tak se totiž tábor, který nám přiblíží radosti a strasti bohů, obrů, elfů, skřítků i lidí žijících v zemi ohně a ledu, jmenuje.
O něco starší děti, 9-14 let, mohou na Jezírku strávit celé ‚jaráky‘. Novinkou letošního roku je pobytový tábor Pět neděl v Jezírku. Táborníci se na něm promění v dobrodruhy a vydají se na strastiplnou výpravu za vzácnými objevy.
Podívejte se na další informace na www.lipka.cz/tabory a přihlaste se včas, ať se můžete na prázdniny těšit spolu s námi.
Amálka Čípková, Lipka