28 Lipka foto 1Ačkoliv nás známá březnová pranostika nabádá zůstat ještě doma za kamny, my už vás voláme k nám na Rozmarýnek, Lipovou a Jezírko, kde jsou přípravy na jaro v plném proudu. Přidejte se k nim.
Rozmarýnek láká všechny příznivce zahradničení a permakultury na praktický workshop, na kterém si každý účastník navrhne proměnu vlastního pozemku podle principů permakulturního designu.
A až budete mít vylepšenou zahradu, budou se vám do ní určitě hodit i keramické jmenovky, díky nimž se žádná cibulovina ani bylinka neztratí. Přijďte si je vyrobit 9. března na Keramickou sobotu.
Už máte za sebou jarní úklid? A objevili jste při něm nádobí, které už není úplně ve formě? Pak se přijďte 15. března na Lipovou naučit tradiční techniku drátování, díky níž vdechnete starým kouskům nový život. O den později, 16. března, se začneme chystat na pořádné teplo, vyrobíme si totiž bosonohé sandály, přesně na míru pro každou nožku. Komu by v březnu byla ještě zima, může se na Lipovou přijít zahřát tvořením z ovčí vlny. Vyrábění broží, gumiček do vlasů i různých dekorací z tohoto hřejivého materiálu nás čeká 22. března.
K začátku jara už neodmyslitelně patří Otvírání studánek na Jezírku u Soběšic. Nenechejte si studánkovou slavnost ujít ani letos, připravujeme ji na sobotu 6. dubna.
Na Velikonoce se připravíte na pracovišti Lipová, v pátek 5. dubna vám pomůžeme vytvořit originální dárky pro koledníky – drátovaná vajíčka. Před špenátem nebo po něm, nezapomeňte dojít oslavit Zelený čtvrtek. Pro menší i větší děti bude připravena spousta tvoření, hraní a tradic v přírodní zahradě.
Podrobné informace a přihlášky na chystané akce najdete na stránce www.lipka.cz/kalendar-akci.
Prožijte začátek jara s Lipkou!
Amálka Čípková