Venku to často tak ani nevypadá, ale opravdu tu máme zimu. No a do zimy se hodí i zimní pohádka. A my jsme pro děti i jejich rodiče a známé jednu takovou vskutku připravili a jmenuje se, jak jinak, než ZIMNÍ POHÁDKA.

Ten, kdo byl v našem Sboru Páně na pohádce nazvané „Černoušek Bum-ti“, poznal její hlavní postavu, černouška Bum-tiho.

A o černouškově dobrodružství vypráví i ZIMNÍ POHÁDKA. Tentokrát se černoušek Bum-ti vypraví na sever, do Grónska, aby konečně uviděl sníh. Černoušek se seznámí s eskymákem Nanukem, ledním medvědem Ursusem, poprvé bude sekat díru do ledu a uloví rybu a hlavně, uvidí sníh a potká Sněhovou vločku.

Režie této pohádky se ujal Zdeněk Ševčík, herec Divadla Radost v Brně. V představení opět hrají velké loutky (téměř metrové), které vytvořila vynikající výtvarnice Bára Kuropatová. Autorem hudby je Milan Potůček.

Pohádku nám zprostředkují dvě výborné herečky, které vzešly z Divadla Radost, Sandra Riedlová a Kateřina Mendlová Horáčková.

ZIMNÍ POHÁDKA je určena nejenom pro děti, ale i pro jejich rodiče či prarodiče, kteří se také rádi nechají unést do dětských let. Tudíž neváhejte a přijďte s dětmi v sobotu 13. února 2016 v 16:00 hod. do Sboru Páně CČSH na Vážného ulici č. 6.

Délka představení je 45 minut. Pohádka je určena pro děti MŠ a ZŠ prvního stupně. Po představení bude pro děti a rodiče připraveno již tradičně výtvarné tvoření a hry v klubu Jonáš.

Doporučený dar při vstupu činí 50,- Kč. Informace najdete také na www.ccshreckovice.cz nebo na www.verbumetmusica.com.

Vratislav Jan Marša spolek Verbum et musica