Sokolská akademie 1V listopadu a prosinci 2015 si Tělocvičná jednota Sokol Řečkovice několika akcemi připomněla již 115 let od svého založení.
V úterý 17. listopadu, v „Den boje za svobodu a demokracii“, přítomní členové Sokola uctili památku obětí obou totalitních režimů 20. století položením kytic u katafalku v předsálí sokolovny a zapálením symbolických svící u Lípy svobody.
V pátek 27. listopadu proběhla slavnostní Sokolská akademie, na které před zaplněnou sokolovnou předvedlo svá vystoupení 192 cvičenců od nejmenších dětí až po seniory. Na galerii sokolovny byly vystaveny zakládající listiny a kronika řečkovického Sokola, které byly doplněny velkým množstvím fotografií dokumentujících vývoj naší jednoty od jejích počátků až po současnost. Završením pěkného večera v sokolovně bylo přenocování malých cvičenců s rodiči a cvičiteli v tělocvičně.
Poslední akcí vzpomínkového roku byla již tradiční Mikulášská besídka v podání členů společenského odboru řečkovického Sokola - souboru Ř13, která byla již dvacátou čtvrtou v řadě (první se konala v prosinci 1992) a uskutečnila se opět za finanční podpory ÚMČ Brno – Řečkovice a Mokrá Hora. Dopolední i odpolední vystoupení proběhla za velkého zájmu přítomných dětí a rodičů. Mikulášská a předvánoční nálada byla dotvořena prodejem výrobků chráněných dílen a nabídkou vánočního punče a cukroví, kterou již tradičně zajistil Soroptimist Club Brno I.

Všem účastníkům uvedených akcí děkujeme za spolupráci a těšíme se na setkání při činnostech pořádaných řečkovickým Sokolem v roce 2016.

Za výbor T.J. Sokol Řečkovice
Jan Bartoněk

Sokolská akademie 2Sokolská akademie