11 Hody foto 1Svatovavřinecké hody s pořadovým číslem 28 se letos konaly o víkendu 9. až 11. srpna. Kdybych je měl zhodnotit několika slovy, byly omlazené, trochu deštivé a vydařené.

Páteční hodové zvaní, v sobotu dopoledne stavění máje, následované odpoledním předáním hodových práv chase a večerní zábavou. Navzdory částečné generační obměně v řadách krojovaných probíhalo vše hladce. Jen ten sobotní déšť některé pasáže programu mírně komplikoval. Přesto se sobota pyšnila velice slušnou návštěvností. Celým dnem a stejně tak nedělním odpolednem provázel moderátor Michal Isteník z Městského divadla Brno.

Mé poděkování patří celé hodové chase, čítající letos 20 dospělých párů a 40 dětí. Hlavní pár ve složení Nikola Jančíková a Rostislav Drápela zvládl vše bravurně. Také chci poděkovat všem, kteří pomáhali, ať už s převozem máje, jejím stavěním nebo spoustou dalších nezbytných činností. Nechci zapomenout ani na zaměstnance našeho úřadu, kteří se na přípravách a organizaci významnou měrou podíleli.

V neděli byla hodová práva navrácena zpět do rukou starosty, pochopitelně pod podmínkou přislíbení dalšího termínu. Ten padl jasně a zřetelně – na 29. ročník se můžeme těšit 7. až 9. srpna 2020.

Marek Viskot
váš starosta