vstava   fotoVýchodní Čína ve fotografiích řečkovického rodáka Jaroslava Chrásta

Je mnoho věcí, které nás napadnou ve spojitosti s Čínou. Dlouhá zeď, rýže, čaj, hedvábí, medicína, cvičení, bojová umění nebo buddhismus a taoismus.

Přednáška a fotografie o dojmech z cesty za skvosty říše Středu umožní divákům projít se původním čínským venkovem s rýžovými poli, moderními velkoměsty se širokými bulváry i historickým císařským Zakázaným městem. S autorem navštívíme továrnu na hedvábí či zpracování perel, manufakturu na nefritové šperky, čínskou operu. Spatříme tisíce let starou terakotovou armádu, Dlouhou zeď, posvátné lamaistické hory, čínské zahrady, malebné krasové oblasti s válcovými homolemi a úchvatné rýžové terasy.

Vysokoškolský pedagog a slévárenský expert Ing. Jaroslav Chrást CSc., fotografoval například pro sportovní rubriky brněnského tisku, divadlo na JAMU a československé reprezentantky v umělecké gymnastice. V poslední době navštívil všechny světové kontinenty a pořádá výstavy fotografií a přednášky ze svých cest.

Cestopisná přednáška J. Chrásta se uskuteční v Galerii na radnici, Palackého nám. 11 v Řečkovicích, v pátek 12.2.2016 v 17 hod. Doprovodnou výstavu fotografii můžete navštívit po přednášce a o sobotách 13.2. a 20.2.2016 od 9 do 12 a od 14 do 17 hod.

Na setkání se těší Komise kultury RMČ.
Vladislav Musil, předseda komise

 

Výstava únor foto2

 Výstava únor2