28 Noc sokoloven fotoNaše tělocvičná jednota se Noci sokoloven letos zúčastnila poprvé. Připravili jsme program pro děti i dospělé, na své si přišli i senioři. Kromě cvičení se každou sudou hodinu konala komentovaná prohlídka prostor sokolovny, návštěvníci se mohli dozvědět spoustu zajímavých informací z historie naší jednoty a také zhlédnout prostory sokolovny, které nejsou při běžném cvičebním provozu přístupny.
Odpoledne bylo věnováno především dětem. Tělocvična se proměnila v jeden velký sportovní areál. Jednak probíhala dobrodružná výprava po stopách lva Aslana, kde děti plnily různé úkoly na stanovištích a za splnění všech úkolů (5 sportovních – různé přelézání, prolézání, skákání, trefa na cíl - a 5 vědomostních – znalost přírody, 3D paměť - zabrousily i do pohádky) získaly odměnu (z materiální podpory ČOS). Dále si mohly vyzkoušet různé sportovní atrakce (kruhy, hrazdu, jednokolky, skákání přes gumu, šplh s pomocí úvazku). Ale jednoduché to neměli ani rodiče. Snažili jsme se zapojit do sportování nejen maminky a tatínky, ale i babičky a dědečky. V podvečer se v malé tělocvičně sešly především ženy, ty si zacvičily aerobik a následně jógu pod vedením zkušených cvičitelek. Na pódiu souběžně probíhala střelba z luku. Pod vedením zkušených trenérů si mohli střelbu vyzkoušet dospělí, starší děti, ale i ti nejmenší. Večer patřil turnaji ve volejbale dospělých a seniorů.
Po celou dobu akce bylo připraveno v „pekle“ občerstvení. Akce se celkem zúčastnilo 51 dětí, 68 dospělých a 15 seniorů. V průběhu odpoledne jsme vytvořili několik „živých obrazů“ na téma „Den v Sokole“. S některými odvážnými jsme také vytvořili lidskou pyramidu na téma „My se výšek nebojíme!“
Ze strany veřejnosti máme samé kladné ohlasy. V šatně byl položen sešit, do kterého nám mohli všichni napsat jakýkoli poznatek, přání či pozdrav, ale i kritiku. Sešit se dme pýchou samých krásných slov ze strany dětí i dospělých, ba dokonce se slovy, že se těší na další ročník.
Irena Zahrádková, Eva Janovská (cvičitelky, organizátorky)