Jste v důchodu a přemýšlíte, jak smysluplně vyplnit svůj čas? Jste tu rádi pro druhé a máte chuť pomáhat? Staňte se dobrovolníkem v domově pro seniory a věnujte hodinu týdně těm, kteří se cítí osamělí.
K dobrovolnictví s DC Adra Brno nepotřebujete žádné speciální dovednosti. Stačí, pokud si rádi povídáte, hrajete stolní hry, chodíte na procházky, společně čtete nebo třeba prohlížíte fotografie. Se vším ostatním vám rádi pomůžeme.
V současnosti v Brně spolupracujeme s bezmála dvaceti staršími dobrovolníky, a moc rádi mezi sebou přivítáme další. „Sám jsem senior, a tak mám čas. Rád pomáhám a poznávám životní příběhy,” vysvětluje jeden z našich dobrovolníků, 75letý Miroslav. „Věřím, že i já budu stárnout s laskavými lidmi okolo sebe. Mezi seniory, kteří mají více jak 90 let, jsem ještě ale mladík,” dodává s úsměvem. Smysl v dobrovolnictví vidí i 63letá Andělka. „Nemám vnoučata, chci být užitečná,” říká. Dobrovolníci darují druhým svůj čas, zároveň ale z každé návštěvy sami odcházejí obohacení.
A jak se stát dobrovolníkem? První krok je jednoduchý, stačí se ozvat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonní číslo 733 598 494. Nejprve vám nabídneme schůzku, abychom zjistili, zda můžeme naplnit vaše očekávání. Následně vás pozveme na školení, pojistíme a pomůžeme s dokumentací. Na první návštěvu domova vás rádi doprovodíme, a i nadále vám budeme nablízku.
Těšíme se na vše, co nás na společné cestě dobrovolnictvím čeká. Jsme tu s vámi pro druhé.
Adra Brno