V sobotu 12. března odpoledne zveme děti z 1. až 7. třídy do parku na Kraví hoře.
Našemu království hrozí zlý drak a družina hrdinů tvořená dětmi ho má porazit. Nejprve je ale potřeba se vycvičit a vybavit.
Jde o dobrodružnou akci pro děti v pohádkovém / fantasy stylu podobnou známé hře "Pevnost Boyard". Děti hru absolvují ve skupinkách po 4 - 6 dětech (lze vytvořit i na místě). Každou skupinku doprovází alespoň jeden dospělý (rodič). Mezi jednotlivými stanovišti chodí skupinky volně podle mapky, něco lze vynechat, někde se lze zdržet. Po splnění většiny úkolů se děti vydají na boj s drakem.
Můžete se těšit na postavy v kostýmech a celou řadu méně obvyklých dobrodružných aktivit: šerm bezpečnými replikami středověkých zbraní, lov pomocí luku či kuše, sestavování katapultu, hledání pokladu podle mapy, plížení, ale i různé rébusy, těžké bludiště, zkoušku odvahy, zpěv, tvoření a další.
Úkoly budou mít různě obtížné varianty podle věku dětí. Některé mohou být zajímavé i pro dospělé. Předpokládané trvání akce pro jednu družinu dětí je zhruba 2 hodiny. Jednotlivé družiny dětí hrají každá sama za sebe. Nesoutěží mezi sebou.
Za silného deště se akce ruší, za mírného deště fungujeme, jak to půjde.
Vstupné je 50 korun na dítě (jde o alespoň částečné pokrytí nákladů).
U dětí vítáme hezké (stačí improvizované) kostýmy (rytíř, princ, princezna, kouzelník apod.). Na akci se je vhodné předem přihlásit. Přihlášení i další podrobné informace najdete na naší webové adrese: www.helceletka.cz.

Akci pro vás připravuje Dům dětí a mládeže Helceletka. Tato organizace vznikla postupným sloučením několika různých domů dětí a mládeže (naposledy DDM Junior) a v současné době nabízí kroužky, akce a tábory pro děti na celkem jedenácti pobočkách. Kromě běžných kroužků nabízíme i mnoho unikátních a velmi zajímavých činnosti: chovatelství a teraristika, roboti, šerm, mineralogie, dramatika, nejrůznější modeláři a mnoho dalšího.

Pavel Plíšek