Najděme poklad domácí

Vážení a milí literární gurmáni,
moc Vás zdravíme a také na Vás moc myslíme. Úplně chápeme, že už asi nemáte co číst, a my Vám zatím nic fyzicky nabídnout nemůžeme, a proto Vám chceme doporučit jiné cesty.
Projděte si svou domácí knihovničku či knihovnu a určitě tam najdete knížky, které jste ještě nečetli, řekli jste si, na to je ještě čas, zajdu si pro něco nového do knihovny. No a teď právě ten čas nastal, můžete dočíst všechny resty, všechny zapomenuté tituly a objevit tak třeba poklad, který se skrývá v zatím neznámém autorovi nebo v krásném příběhu. Nebo si znovu přečtete svého oblíbeného autora nebo knížku, která Vás spolehlivě rozesměje, nebo knížku, kterou jste měli rádi, když jste byli malí. Těšíme se na Vaše příběhy, na Vaše vyprávění o dávno zapomenutých knížkách - pokladech, které jste mezi nimi našli.
Kromě této varianty se nabízí přehršel elektronických zdrojů. Naše webové stránky www.kjm.cz Vám nabízejí spoustu možností, čtení, zábavy, kreativního učení, stačí se jen podívat. Na ukázku vybíráme tyto články:

Speciální číslo časopisu Impulsy

Připravili jsme pro vás mimořádné číslo časopisu Impulsy, které přináší rady, jak trávit volný čas v karanténě. Najdete v něm zdroje důvěryhodných informací, tipy na vzdělávání pro děti i dospělé a také oddechové aktivity. Přejeme příjemné čtení (www.kjm.cz).

#Knihovnyprotiviru

Knihovny společně spustily webového průvodce protiviru.knihovny.cz, kde najdete velké množství elektronických zdrojů. Kromě odborné literatury se zde nachází i oddechová četba a literatura pro děti, všechny dokumenty je možné číst zdarma a legálně (www.kjm.cz).

Nabídka alternativní četby pro malé i velké čtenáře

Milí čtenáři,
protože vám v tuto chvíli nemůžeme poskytnout tištěné dokumenty, nabízíme e-knihy volně ke stažení ze zdrojů digitálních knihoven. Na 31 dnů máte možnost vypůjčit si současně 3 e-knihy od eReadingu a 3 e-knihy od Flexibooks. Pro "čtení ušima" můžete využít rozhlasový čtenářský deník nebo audioknihy všech žánrů k volnému využití. K hudebnímu poslechu z pohodlí domova můžete využít přístup do hudební knihovny NAXOS, která ukrývá nahrávky různých žánrů (www.kjm.cz).
Facebook KJM

Můžete též sledovat naši speciální rubriku na facebooku, svébytnou, pouze naši za KJM - Jestli nechceš chytit virus, čti e-knihy, ne papyrus! kde pravidelně doporučují knihovníci a knihovnice e-knihy z naší databáze.

Určitě se tedy na naše stránky a facebook podívejte, ať si zábavným způsobem ukrátíte dobu, než se knihovny opět otevřou. Moc se na Vás těšíme, chybíte nám. Ještě Vám přidáme provozní informace, abyste byli v obraze. Přejeme pevné zdraví a opatrujte se.

Vaše knihovnice Mgr. Jitka Fukalová a Mgr. Lucie Filipová
Pobočka KJM Kolaříkova