10 Shazovani kozlaTradice je kulturní dědictví, které se předává z generace na generaci. Touto výstavou bychom chtěli přiblížit několik starobylých českých tradic, dozvíte se něco o letnicích, dočesné, dušičkách nebo návštěvě Barborek. Dodržování lidových tradic a zvyků závisí na lidech, kteří je mají zakotvené, dovedou jimi žít a nést je dál. Mnohé tradice určitě přežijí i další generace.
Na březnové výstavě v galerii Na radnici budeme mít možnost shlédnout výjevy z českých tradic, jak je uháčkovaly paní Simona Mecerodová a Kateřina Citová. Umělkyně chtějí starým a poškozeným panenkám oprášit jejich duši, vynést je ze stínu zapomnění a navrátit jim jejich urozenost, lesk a slávu.
Na vernisáži promluví Mgr. Milan Klapetek o českých tradicích v příbězích skutečných i smyšlených. Výstava bude doplněna fotografiemi z karnevalu v Benátkách.
Výstava bude zahájena vernisáží v pátek 11. března v 17 hodin a potrvá do neděle 20. března 2016. Otevřena pro veřejnost bude o víkendech od 9 do 12 a od 14 do 17 hodin, v pracovní dny na vyžádání.

Na setkání se těší Komise kultury RMČ.

Vladislav Musil, předseda komise

10 Prvni maj