10 Vánoční příběh foto 1Takže, vážení a milí, je to zde, máme to tu opět. Za chvíli začíná advent, a Vánoce jsou tady. Ti, co sledují dění ve Sboru Páně CČSH, tak vědí, že zde pořádáme akce pro děti, že zde působí volnočasový klub Jonáš pod vedením sestry farářky Šárky Chytilové. A právě v rámci tohoto klubu zveme do tohoto sboru dětská divadla. A ti, co jsou pozorní vědí, že jsme zde mnohokrát mohli uvítat Divadlo Víti Marčíka, čili - jinak řečeno - charismatického herce, autora, principála, který si během chvilky dokáže podmanit dětské i dospělé diváky. Čas neuvěřitelně letí. A tak se stalo, že minulý rok jsme s představením Malý princ mohli vidět ve sboru Divadlo Já to jsem, které opět vede Víťa Marčík, ale tentokrát ten mladší. A kdo byl na tomto představení, dá mi zapravdu, že ani v tomto případě, jablko nespadlo daleko od stromu. A tak jsme se již před rokem dohodli, že Víťa Marčík junior přijede opět do našeho sboru, a to s Vánočním příběhem, který je určený jak pro děti, tak i jejich rodiče. A co je o výše uvedené hře napsáno na webových stránkách Divadla Já to jsem?
„Příběh by se také by mohl jmenovat ,,Cesta do Betléma“ nebo ,,Co se dělo o Vánocích“ či „Narození Ježíše (Ježíška) Krista“. Je to skoro tradiční zpracování této události, a to především podle Lukášova evangelia.
Omlouváme se, že v našem kuse nevystupuje ani děda Mráz ani Santa Claus a už vůbec ne stádo sobů. Tito tak oblíbení návštěvníci oken, balkónů a teras se nám nevešli do představ o Vánocích.
Máme tam zato místo (v představách) pro tři krále, pastýře (valachy), anděly, Alžbětu a Zachariáše (tetu a strýce) a konečně Marii, Josefa a Ježíška, kterému během celého představení hrajeme a zpíváme všemožné koledy místy (námi) upravené.“
Věříme, že si v představení každý něco najde. Od klasických koled po rockové, od zvěstování narození Spasitele po taškařici, kde si děláme srandu sami ze sebe i lidí okolo.
My dodáváme, že v představení hrají Jaroslav, Vítězslav a Eva Marčíkovi.
Představení se bude konat 28. 11. 2020 v 15:00 hod. ve Sboru Páně Církve československé husitské, Vážného 6 v Brně–Řečkovicích.
Vstupné je formou daru, jehož doporučená výše činí 100 Kč. Výtěžek koncertu bude věnován na podporu projektu „Centrum křesťanské kultury.“
Protože nevíme v době, kdy je psán tento článek, jaká budou v době konání představení platit hygienická opatření, prosím, sledujte webové stránky www.verbumetmusica.com nebo www.ccshreckovice.cz nebo vývěsku u Sboru Páně, kde najdete aktuální informace ke konání tohoto představení.

Vratislav Jan Marša - farář
spolek Verbum et musica