logo FrikulínTáborové novinky

Detektivní kancelář (PřT) od 28. 6. 2021 do 2. 7. 2021
Zajímají tě hádanky, šifry a záhady? Chceš se alespoň na týden ponořit do práce detektiva a pomůžeš nám vyřešit záhadný případ jednoho tajuplného zmizení? Neváhej a přidej se do našeho pátracího týmu. Navíc máš na tomto příměstském táboře možnost poznat nové kamarády a také vyrazit na zajímavý výlet po Brně nebo jeho okolí. Kromě výletů si užijeme spoustu her a jednu si společně dokonce i vyrobíme! Čekají nás pohybové aktivity, luštění šifer, kreativní vyrábění.
Petra Tichá, e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Cool dívka 1 (PřT) od 12. 7. 2021 do 16. 7. 2021
Letní tábor se ponese v duchu vůně dřeva a přírodních materiálů. Zjistíme, jak vypadají japonské květináče, osadíme je netradiční rostlinou. Budeme vyrábět přírodní dekorace z materiálů, které si nasbíráme v přírodě během výletu. Inspirací nám bude les, louka a japonská zahrada. Na táboře se proměníme v zahradní architekty při navrhování a následné realizaci minizahrádky. Nosné téma příměstského tábora doplníme oblíbenými činnostmi, jako je pletení náramků, tvoření z korálků, malování, ale také překvapením, které se dozvíte během tábora.
Ivana Bláhová, e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Cool dívka 2 (PřT) od 26. 7. 2021 do 30. 7. 2021
Letní tábor, kde se účastníci změní v experimentátory, módní návrháře, střihače, švadleny a vyšívačky. Během příměstského tábora si zkusíme navrhnout vlastní střih na tričko nebo sukni - a taky si to sami ušít! Vlastním výtvorem může být i jednoduchá taška, kuchařská zástěra nebo kuchyňská chňapka, obal na knihu, prostírání nebo pouzdro na tužky. Ke každému táboru patří tvoření z korálků, mašliček, peříček a flitříků a všeho, co vás jen napadne. Odpočinout si od tvoření můžete na zahradě při hrách nebo povídáním s novými kamarády.
Ivana Bláhová, e- mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Výletníci (PřT) od 9. 8. 2021 do 13. 8. 2021
Příměstský tábor pro děti, které rády cestují a poznávají nová místa nejenom České republiky.
Cílem našich výletů bude jižní Morava a Brno se svými zajímavostmi a místy s trochou tajemna. Cestovatelské zážitky budeme zaznamenávat do deníku, který si vlastnoručně vyrobíme. Na letním táboře využijeme i naši zahradu pro různé sportovní a pohybové aktivity. K táborům patří i tvoření, seznamování, povídání a spousta zábavy s novými kamarády.
Eliška Fleková, e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Keramická odstředivka (PřT) od 9. 8. 2021 do 13. 8. 2021
Netradiční tábor s netradičním přístupem a tvořením hlavně pro ty, kteří už mají základní zkušenosti s keramickou hlínou, mají odvahu experimentovat, nechají se dovést k volné tvorbě, rádi objevují nové možnosti. Už jen pozvánka od lektora zní jako velká výzva:
„Na tomhle táboře tě totiž nečeká leháro, nebudeme se slunit u vody nebo tvrdnout ve vlaku, nebudeme mít čas ani se pořádně najíst. Na tomhle příměšťáku se do toho opřeme pěkně zvostra! V pondělí nažhavíme pec, rozbalíme balíky s hlínou a začne závod s časem, abychom to všechno stihli!“
Hleď na to, co tě čeká: www.helceletk/frikulin.cz. Budeme pracovat s polotovary, vykrajovat hrnek z bloku hlíny, vyzkoušíme si alternativní techniky zdobení a glazování, třeba stříkací pistolí, máčení a malování. Zjistíme, jak a čím se dá obarvit keramická hlína, jak vymačkat misku, co je to sgrafito, jak postupovat při výrobě vázy a svícnu.
Příměstský tábor je určen pro děti od 8-15 let.
Matěj Bláha, e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Mladí kreativci 1 (PřT) od 23. 8. 2021 do 28. 8. 2021
Mladí kreativci 2 (PřT) od 30. 8. 2021 do 31. 8. 2021 - volné pokračování Kreativců 1
Letošním tématem příměstského tábora bude animace. Poodhalíme tajemství výroby kulis pro animaci kreslených filmů. Pokusíme se vyrobit krátký animovaný film. Inspiraci budeme hledat v přírodě i v běžném životě. Pokusíme se rozpohybovat tajemné bytosti a bájná zvířata. Budeme tvořit, zkoušet, zkoumat, malovat, kreslit, fotit, natáčet, a hlavně se bavit. Ke každému táboru patří také odpočinek a volná zábava. Děti si mohou vybrat, jak volné chvíle vyplní. Mohou hrát deskovky, na hřišti míčové hry, pinec, ale také mohou trávit čas povídáním s novými kamarády.
Ivana Bláhová, e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Táborníček - letní program pro děti od 3 do 6 let
Během celých prázdnin v naší pobočce probíhá program příměstských táborů pod názvem Táborníček. V týdenních cyklech si nejmenší děti zvykají na táborový režim. Hravou formou tak zažijí všechno, co jejich starší sourozenci na velkých táborech. A tak si během léta mohou hrát na Malé detektivy, poznají nejenom naše Zvířecí kamarády, seznámí se s Kašpárkem a pohádkovými bytostmi. Mohou cestovat Prstem po mapě, zahnat nudu v cirkuse nebo vyzkoušet nějaký ten Hokus pokus. Děti většinu času tráví venku na naší zahradě. Chodí na vycházky do okolí, ale vyrazí i za výletem. Celou nabídku táborů najdete na webu https://helceletka.cz/frikulin.cz.

Nabídka akcí:
Po celém Brně najdete naše helceletovské cestičky. Podíváte se na krásná místa, sem tam i do našich zahrad, a hlavně pobavíte celou rodinu. Radost z luštění mají nejmenší prcci a mnohdy i středoškoláci. Nabídku pro vás pravidelně aktualizujeme a měníme.
Více informací: https://helceletka.cz/cesticky

S novou rodinnou hrou se vydáte za poznáváním nových a neokoukaných míst v Brně a nejbližším okolí.
V rodinné hře Bloudíme budete stopovat ztracené bludičky a bludníky a zažijete nejedno dobrodružství. Ke hře potřebujete pouze startovací balíček, který si můžete vyzvednout téměř ve všech našich pobočkách.
Více informací: https://bloudime.helceletka.cz

Ivana Bláhová