23 Z Řečkovic na MS fotoNení to tak dávno, co jsme na stránkách místního zpravodaje informovali, že se v naší městské části rodí obrovský talent českého ženského basketbalu. Odchovankyně KP Brno Dominica Hynková totiž byla již v 15 letech zařazena na soupisku extraligového kádru žen, se kterým se v proběhlé sezoně dostala až do finále Českého poháru a byla zařazena také do širšího kádru juniorských reprezentačních výběrů.

A nezůstalo jen u toho. Nejprve se v šestnácti letech probojovala do dvanáctičlenné nominace českého výběru do 20 let na červencový přípravný Challenger do maďarské Šoproně a následně byla trenérkou Ptáčkovou vybrána i do týmu ČR U19, startujícího po dvanáctileté přestávce na mistrovství světa.
V maďarském Debrecenu se jako benjamínek výpravy rozhodně neztratila. V šesti odehraných utkáních pobyla na palubovce v průměru 14 minut, podala houževnatý výkon a zaznamenala celkem 11 nováčkovských bodů, čímž přispěla k pěknému 6. místu z 16 účastníků, což je druhý nejlepší výsledek této věkové kategorie v historii.
Richard Foltýn – předseda KP Brno a sportovní komise RMČ, člen zastupitelstva MČ

FOTO:
Dominica Hynková z Řečkovic byla oporou ČR U19 na MS basketbalistek v Maďarsku