32 MŠ Tumaňanova fotoSrdečně Vás zveme na den otevřených dveří do naší mateřské školy na Tumaňanově ulici u příležitosti 55. výročí založení.
Akce se uskuteční dne 14. 6. 2016 od 8:00 do 17:00 v prostorách mateřské školy Tumaňanova 59, Mokrá Hora.
K vidění budou kroniky školy, fotografie, pro děti skákací hrad a zábavné hry, občerstvení a doprovodný program.
Srdečně zveme veřejnost, bývalé žáky a pamětníky.

Z historie do současnosti…
Mateřská škola byla postavena v rámci akce Z a za účasti zástupců kraje, města a široké veřejnosti byla slavnostně otevřena dne 30. 4. 1961 v 15:00. Vyučování začalo 10. 5. 1961, kdy nastoupilo do MŠ 30 dětí.
Během mého působení od roku 1997 do dnešní doby se vzhled budovy i okolí hodně měnil - počínaje novým vjezdem se zídkou v roce 2009 a rekonstrukcí celé střechy včetně výměny oken a konečně zásadní změnou v roce 2013 z jednotřídky na dvojtřídní mateřskou školu díky přístavbě nového objektu za přispění dotačního programu EU.
V současné době naši MŠ navštěvuje 53 dětí a také kolektiv pracovníků se zvýšil na 6 zaměstnanců. Společně vytváříme pro děti rodinné prostředí tak, aby se děti v naší škole cítily bezpečně a příjemně.
Škola se nachází v krásném klidném prostředí, obklopena rozmanitou přírodou. Také díky rozsáhlé vlastní zahradě dochází u dětí k rozvíjení kladného vztahu k přírodě, tradicím a tím i k posilování vazby dětí k místu jejich bydliště. Zahrada je průběžně přetvářena a doplňována přírodními prvky, které slouží k dalším aktivitám dětí. Jsme zapojeni v projektech Malý zahradník a Gengel – zachování starých odrůd rostlin a stromů.

Za MŠ Tumaňanova ředitelka Monika Hofírková a kolektiv