07 foto 1předávání nových knihTady to žije!

Vážení a milí literární gurmáni,
moc vás zdravíme a doufáme, že zůstáváte zdraví. S blížícím se koncem roku se blíží i rekapitulace toho, co jsme dělaly a čeho jsme chtěly dosáhnout. Nejdůležitější věc – můžeme vám být stále nablízku. I když se situace mění každým dnem, doufáme, že zůstane otevřeno. A druhá důležitá věc – opět jsme mohly jít nakupovat z daru naší městské části, opět nám to vyšlo na 40 skvělých knížek, které jsme s panem starostou ve čtvrtek 11. 11. 2021 odpoledne pokřtili. Celkem jsme tedy pro vás získaly 80 knížek za 20 000 Kč a za to moc děkujeme panu starostovi i celému zastupitelstvu.
Letošní rok byl vůbec zvláštní, musely jsme hledat nové cesty, jak s vámi zůstat v kontaktu. Ať už to byla bezchybně fungující roznášková služba, organizovaná panem místostarostou Hrůzou, nebo naše rukodělné dílny Jarní a Podzimní tvoření. Tyto sety na vyrábění jste si u nás mohli zdarma vyzvednout a pak si doma pěkně sednout se svými dětmi a vyrobit si krásnou figurku – na jaře kočičku a na podzim tučňáka. Moc děkujeme všem, kteří nám poslali milé fotografie, určitě potěší i vás.
Aby hlavně děti nepřišly v dnešní chaotické době o zajímavou zábavu, nabídly jsme jim účast v již šestém ročníku literární a výtvarné soutěže Jižní Morava čte. Tento ročník byl co do účasti i co do výtvorů nejsilnější, zúčastnilo se 52 dětí, z nichž jsme vybraly vítěze v jednotlivých kategoriích – literární, výtvarné a volné tvorbě jednotlivců i kolektivů. Tyto děti postupují do celokrajského kola, a my netrpělivě sledujeme, jak dopadne celkové vyhlášení. Se všemi pracemi se můžete seznámit na výstavě u nás v pobočce – je super vidět, jak šikovné naše děti jsou.
Ještě jedna krásná akce nás čeká do konce koku – adventní vánoční kytarový večer Ondřeje Pavlíčka. Zazní díla klasických skladatelů, ale i skladby z vánočních filmů jako Láska nebeská, Last Christmas nebo Grinch. Na programu budou I. Jelínek, J. S. Bach, F. Sor, F. Tárrega, H. Zimmer, J. N. Howard, A. Lauro a další. Koncert se bude konat v pátek 10. 12. 2021 v 18,30 hodin, a to za současných protiepidemických opatření.


07 foto 3 tučňákJak vidíte, v knihovně to opravdu žije, Z každé akce, kterou zde zmiňujeme, vám posíláme fotografie, takže dnešní chuťovky jsou více obrazové než „psací“. Ale to nevadí, aspoň si uděláte obrázek, jak jsme se tu měly a co jsme zažily. A to je právě to, co přejeme i vám – mějte se krásně, ať zažijete něco krásného a nevšedního, klidné Vánoce s dobrou knížkou, bílou zimu, a hlavně pevné zdraví. Nezapomeňte, všechny generace potěší, když najdou pod stromečkem krásnou knížku. Pokud budete chtít s výběrem poradit, klidně se na nás obraťte, určitě vybereme z nabídky knihkupectví něco zajímavého a čtivého. Těšíme se na vás a jsme s vámi moc rády.

Vaše knihovnice Mgr. Jitka Fukalová a Mgr. Lucie Filipová
Pobočka KJM Kolaříkova

07 foto 5 přání vanoce