30 Mikulášské putování foto 2Jako každý rok i letos jsme se těšili na „naši sokolskou“ Mikulášskou besídku. Po loňské on-line besídce jsme společně věřili, že letos budeme moci udělat besídku v sokolovně, tak jako předcházející roky – tedy plnou pohádek, písniček a tanečků. Děti se vždy dočkaly Mikuláše, andělů i čertů a obdržely malý dárek v podobě Mikulášských balíčků.

Bohužel ani letos nám pandemie nedovolila klasickou Mikulášskou besídku uskutečnit. Členové Řečkovické třináctky a tanečního souboru Pampelišky nakonec dali hlavy dohromady a vymysleli Mikulášské putování. Cílem bylo obejít pět stanovišť, rozmístěných po Řečkovicích, kde se pohybovaly pohádkové bytosti – 1. Bob a Bobek, 2. Krakonoš, Kuba a Anče, 3. Jeníček, Mařenka a ježibaba, 4. Pat a Mat, 5. Princezna ze mlejna, vodník a čertík.
Na každém stanovišti děti musely splnit úkol a vrátit se zpět do sokolovny, kde na ně čekal Mikuláš, anděl a čert. Po kontrole splněných úkolů děti obdržely malou odměnu v podobě přívěsku a bonbónů. Mikuláš s čertem také listovali Knihou hříchů a děti, které měly hřích, si ho odčinily básničkou nebo písničkou. Všem dětem se to podařilo. Na konci putování zůstala Kniha hříchů prázdná.
Před sokolovnou se během dopoledne několikrát konalo taneční vystoupení dětí z tanečního souboru Pampelišky.
S úsměvem na tváři se děti rozcházely s rodiči domů na dobrý nedělní oběd. Mikulášskou atmosféru zpříjemňovalo i krásné zimní počasí. Nakonec se akce zúčastnilo 130 dětí.
Děkujeme všem, kteří se na uskutečnění akce podíleli.

Irena Zahrádková
TJ Sokol Brno-Řečkovice