29 orelLoňský sportovní rok nám moc nepřál, sezonu jsme začali až v květnu, ale i přes komplikace byl náš rok úspěšný. Ještě do prázdnin naši futsalisté zvládli odehrát dva turnaje a v kategorii U13 se probojovali na Mistrovství ČR do Plzně, kde v září obsadili krásné 4. místo. To ale malinko předbíhám. Vraťme se zpět do prázdninového programu, kde Orel pořádal čtyři turnusy příměstských táborů s celkovou účastí přes 90 dětí. Pouze s „příměšťáky“ jsme se nespokojili, proto jsme uspořádali historicky první orelský pobytový tábor v Zubří na Vysočině, kterého se účastnilo téměř 40 dětí. Koncem prázdnin se do futsalové přípravy mládeže také zapojil reprezentační trenér Martin Brůna, který týmu dodal kvalitu a potřebné sebevědomí. V září se již na plno rozběhly naše tradiční kroužky, mezi které patří Futsal, Florbal, Tenis, Petanque, Badminton a Stolní tenis. Mladí futsalisté se účastní celoroční soutěže pořádané Dětským futsalem a florbalisté hrají Orelskou florbalovou ligu. Nesmíme zapomenout na atletiku, kde bych chtěl za vzornou reprezentaci poděkovat zejména Lukáši Dlabáčkovi.

Jsem moc rád, že i přes veškeré komplikace nám stále narůstá členská základna, kdy ke konci roku evidujeme téměř 200 dětí a 150 dospělých.
Protože Orel není pouze o sportování, setkáváme se i na kulturních akcích. Nové orelské kroje jste mohli vidět na Vavřineckých hodech či na Posvícení, které ve spolupráci s místními skauty, sokoly, lidovci a farností pořádáme v našem areálu na Medlánecké ulici. Posvícení se nám letos moc vydařilo. Po krásné krojované mši jsme se přesunuli na Orlák, kde byly nachystané soutěže pro děti. O zábavu se postaral oddíl Pampelišky a cimbálová muzika Jánoch.
Nedílnou součástí je i péče o náš areál a jeho zvelebování. Letos se nám podařilo za pomoci Jihomoravského kraje kompletně zrenovovat podlahu v tělocvičně, kde jsme si na konci roku mohli vychutnat Vánoční večírek.
Závěrem bych chtěl poděkovat městu Brnu, MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora, Jihomoravskému kraji a Národní sportovní agentuře za podporu naší činnosti.

Zdař bůh. Petr Bořecký