10 Stepaři foto 2Více než dva roky čekali řečkovičtí stepaři z T-Group Dance Studia na svou první mistrovskou soutěž. A čekání se opravdu vyplatilo. Mladí tanečníci z Brna přivezli v říjnu z pražského Mistrovství České republiky celkem 33 medailí a stali se nejlepším stepařským studiem pro letošní rok. „Je to obrovský úspěch. Dokázali jsme, že náš systém funguje a že neskutečné množství času, které jsme obětovali tréninku a vytváření studia vůbec, se opravdu vyplatilo. Jsem neuvěřitelně pyšný na všechny naše svěřence, předvedli perfektní a profesionální výkon,“ hodnotí první soutěž lídr studia a devítinásobný mistr světa ve stepu Tobiáš Košir.
V T-Group ale chtěli posunout laťku ještě výš a pojistit si, že na jejich první účast na mistrovství dlouho nikdo nezapomene. „Rozhodli jsme se, že právě vzhledem k podmínkám, kdy se lidé nemohou scházet, uděláme tu největší možnou šílenost. Nacvičíme částečně online a následně prezenčně choreografii pro 67 stepařů a uděláme největší produkci v historii českých šampionátů,“ dodává s úsměvem Košir. Zapojili tedy mládežnické i dospělé stepaře, aby vytvořili zážitek, který mladým talentům z Brna už nikdo nevezme.
Pro část stepařů to byla vůbec první soutěžní zkušenost – a někteří noví medailisté z T-Group nestepují ani rok. „Je úžasné, jaké pokroky děti udělaly, i vzhledem ke ztíženým podmínkám. Konečně se naplno projevilo, že naše studio po dobu pandemie nestálo ani den. Je jasné, že online tréninky nikdy nebudou mít takovou úroveň jako ty ve studiu, ale naši stepaři se za poslední dobu tolikrát překonali, že ten úspěch zkrátka přijít musel,“ vysvětluje manažer T-Group Adam Košir. Podle něj se řečkovičtí stepaři začínají už teď připravovat na novou sezónu v různorodých tanečních a stepařských kurzech a nemůžou se dočkat dalších vystoupení před lidmi.
Stepařské studio, sídlící v řečkovické Lachemě, funguje teprve dva roky, ale od té doby se řady jeho členů rozšířily na více než sto padesát stepařů a stepařek z celého Brna a okolí. Lidé je mohli vidět například ve finále soutěže Česko Slovensko má talent 2019 a čtenáři zpravodaje pak zejména na dětském dnu v Řečkovicích. Mimo jiné vyprodukovali vlastní stepařskou show a v sálech, které si sami opravili, neustále trénují a sní o tom, že se stepem jednou dobudou svět.
Adam Košir

10 Stepaři foto 1