14 Dětský futsal foto 2Vůbec poprvé se v naší městské části uspořádal velký mládežnický futsalový turnaj O pohár starosty Brna-Řečkovic a Mokré Hory. Spolek Dětský futsal, který pod záštitou FAČR pořádá futsalové mládežnické soutěže, se na této nové tradici domluvil se starostou Markem Viskotem. Turnaj každoročně uzavře kalendářní rok a připomene silné pouto mezi naší radnicí a místím mládežnickým futsalem, který se především zásluhou trenérů z místního klubu Orel Řečkovice pod vedením Petra Bořeckého stává celorepublikovou baštou.

„Pro každého starostu je samozřejmě příjemné, když ve své čtvrti může podporovat dobře organizované a fungující spolky pracující s dětmi. Místní mladí futsalisté i trenéři dělají vynikající jméno naší čtvrti nejen po Brně, ale už i po celé České republice. Je mi proto potěšením je jakkoliv podpořit a moc jim fandím v jejich další práci,“ uvedl Marek Viskot, který je sám aktivním futsalistou.

Vítězem prvního předvánočního turnaje, určeného starším žákům, se stali fotbalisté SK Řečkovice, ze stříbrných medailí se radovali hráči ze Židenic a na třetím místě skončili v sedmičlenné konkurenci futsalisté Orla Řečkovice.

„Při organizaci každého turnaje si přejeme především atraktivní zápasy v duchu fair play. A když ke spokojeným dětem, trenérům a rodičům přidáme i spokojeného starostu, jen stěží jsme mohli dosáhnout více,“ dodává s úsměvem Petr Lesenský, ředitel spolku Dětský futsal.

Za Dětský futsal, Miroslav Jůzl

14 Dětský futsal foto 1

Pro zájemce o přihlášení do futsalu
Orel Řečkovice eviduje mládežnické kategorie od 5 do 18 let. V případě zájmu o přihlášení svého dítěte se prosím ozvěte Petru Bořeckému na telefon 774 466 221. Klasické nábory se z důvodu vysokého zájmu nepořádají.

Pro kluby o zapojení do turnajů
Pro potřeby organizace mládežnických soutěží ve futsalu byl založen spolek Dětský futsal, z. s., který pořádá turnaje už více než 5 let. Přihlásit se do futsalových soutěží může jakýkoliv klub bez ohledu na období. Více o turnajích na webu www.detskyfutsal.cz.