01 Palacké nám. foto 21. V květnu proběhlo slavnostní otevření zrekonstruovaného Palackého náměstí. V centrální části Řečkovic je nyní obnovený park, jehož součástí je také dětské hřiště, a místo se našlo i na zpevněnou plochu, která slouží k parkování aut. 

2. Koncem léta skončila revitalizace parku na Novém náměstí. Přibyly zde lavičky a nově vysazené stromy, byly opraveny cesty a asfaltovou plochu nahradil trávník. 
3. Příznivci folku a country mohli v létě navštívit v areálu bývalého pivovaru rovnou dvě akce – Brněnskou country fontánu a Folkové léto. Jako každý rok vystoupila na obou akcích spousta známých umělců a skupin, např. Robert Křesťan, AG Flek, Ivan Mládek nebo Folk Team 
4. Loni byla zahájena výstavba nové třídy v areálu mateřské školky v Měřičkově ulici. Z bývalé kotelny vznikne nejen další třída, ale v patře i cvičební sál. 
5. V naší městské části se nachází celkem 27 dětských hřišť. Kromě pravidelné údržby všech těchto hřišť prošla třetina z nich výraznější obnovou nebo byla doplněna novými herními prvky. 
6. Loňské Vavřinecké hody byly jubilejní – již třicáté. Moderování se po dvou letech znovu ujal Zdeněk Junák, v čele hodové chasy tentokrát stanuli Aneta Pyšová a Vojtěch Pospíšil. Během celých hodů panovala skvělá atmosféra a všichni se jistě už těší na letošní jednatřicátý ročník. 
7. Vedle ZŠ Horácké náměstí a sídla oddílu zápasníků TAK Hellas vzniklo nové víceúčelové hřiště na míčové hry a hřiště na workout. 
08 Minipivovary8. Řečkovický festival minipivovarů byl opět dvoudenní a návštěvníci mohli ochutnat na dvacet druhů našich i zahraničních piv. 
9. Započaly přípravy na obnovu parku na Horáckém náměstí. V rámci revitalizace přibudou stromy a květinové záhony, nové lavičky, opraví se zpevněné plochy a v plánu je i běžecký okruh.
10. V srpnu a říjnu umožnila epidemická situace po delší době opět přivítat na radnici nově narozené občánky naší městské části. 
11. Před koncem roku byla dokončena stavba nového chodníku na Maříkově ulici, vedoucího k nákupnímu centru Globus.
12. V listopadu k nám po dvou letech opět zavítali Čerti z Lipůvky. 

Dana Filipi, místostarostka

12 Čerti