Zapojte se do soutěže o praktické dárky a odpovězte na soutěžní otázku.
SOUTĚŽNÍ OTÁZKA č. 12:
Rozhodnutí pachatele o tom, že se vloupá zrovna do vašeho bytu, má svoji logiku.
Víte, jak můžete ovlivnit rozhodnutí potenciálního pachatele vloupání?
Odpověď zašlete do 14 dnů Preventivně informačnímu oddělení Městské policie Brno na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Správné odpovědi budou slosovány a výherci informováni o výhře a způsobu jejího předání. Vyhrát můžete praktické dárky na údržbu bytu, knížku příběhů TŘETÍ STRANA BARIKÁDY a užitečnou brožurku ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ pro bezpečné bydlení.
Správné odpovědi na soutěžní otázku najdete v příštím čísle zpravodaje nebo na webových stránkách Městské policie Brno: https://www.mpb.cz/doma-neni-nuda/pro-seniory/.

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO ČÍSLA:
Možnosti zabezpečení dveří proti vysazení z pantů:
• Kvalitní dveřní závěsy nabízí, kromě ochrany před vysazením, i nosnost až 120 kg a hodí se tak i pro masivní bezpečnostní dveře. Mají i minimální nároky na údržbu.
• Vysazení dveří z pantů lze zabránit instalací trnů na závěsové straně dveří. Jde o jednoduchou montáž i do stávajících dveří a zárubně.
• S minimálními zásahy do konstrukce dveří lze proti násilnému vysazení dveří instalovat pojistky dveřních závěsů, které se na trh dodávají v sadách po 3 ks.
Je váš dům BEZPEČNOU ADRESOU?
Ve spolupráci s odborníky, jsme přehledně definovali ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ pro bezpečné bydlení. Pokud se ve vašem domě podaří základní doporučení realizovat, je možné od brněnské městské policie získat certifikát a označení domu logem BEZPEČNÁ ADRESA. Pro splnění podmínek certifikace není nutné, aby dům byl vybaven všemi zabezpečovacími systémy (mechanické, elektronické, dohledové), ale aby ty, které v domě jsou, odpovídaly základním doporučením.
Základní doporučení pro BEZPEČNOU ADRESU najdete na webových stránkách Městské policie Brno www.mpb.cz. V tištěné podobě je můžete získat v sídle Preventivně informačního oddělení Městské policie Brno na ulici Bauerova 7, (areál Riviéra – vedle koupaliště).

Více informací o zapojení do projektu a získání certifikátu:
str. Luboslav Fiala, tel: 548 210 035
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..